Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    свинина - 500 гр;
    яловичина - 500 гр;
    індичка - 500 гр;
    вчорашній багет - 1/4 багета;
    пармезан - 300 гр;
    яйце - 1 шт;
    цибуля - 1 шт;
    червона цибуля - 1 середній;
    петрушка - пучок;
    базилік - пучок;
    часник - 2 зубчики;
    чебрець - 4 гілочки;
    протерті томати - 400 мл;
    спагетті - 300 гр;
    оливкова олія - 2-3 ст.л.;
    сіль, перець.
    Моєму м'ясо, зелень. Чистимо весь лук і часник.
    З булки зрізуємо скоринку та рвемо руками на великі шматки прямо в блендер.
    Перетворюємо багет в крихту.
    Ріжемо свинину великими шматками і проворачиваем через м'ясорубку.
    З яловичиною поступаємо також. Не забуваємо позбуватися від плівок.
    Та індичку туди ж.
    Звичайний білий цибулю ріжемо на сегменти й проворачиваем разом з м'ясом через м'ясорубку.
    Потім я викладаю фарш з миски на дошку і пропускаю його ще раз через м'ясорубку для однорідності.
    Пармезан пробиваємо в блендері до дрібної крихти. Відкладіть 2 ст.л. для подачі на стіл.
    Вбиваємо у фарш яйце, висипаємо пармезан та хлібні крихти, всипаємо дрібно порізані листочки петрушки, солимо й перчимо.
    Перемішуємо руками. Недовго! Чим більше місимо фарш, тим він жорсткіше - повинен залишатися повітря.
    Дрібно ріжемо червоний лук і часник. Кладемо в розігріту з оливковою олією сковорідку на невеликий вогонь і смажимо 2 хвилини.
    З фаршу швиденько катаємо кульки розміром з м'яч для настільного тенісу. І кладемо в сковороду до цибулі і часнику. (Використовуємо половину норми фаршу).
    Обсмажуємо з цибулею і часником до золотистого бочков.
    У базиліка відокремлюємо листя від стебел, складаємо їх "чарочкою" і звертаємо в "трубочку", нарізати тонкими смужками.
    У чебрецю відокремлюємо листочки від стебел.
    Заливаємо обсмажені фрикадельки протертими помідорами, засипаємо базилік і чебрець. Накриваємо кришкою й тушкуємо 20 хвилин на малому вогні.
    Тим часом ставимо каструлю з водою для спагеті на вогонь і відварюємо їх, згідно інструкції на упаковці. Коли вони зваряться, зливаємо воду і зберігаємо чашку води.
    Всипаємо спагетті в сковорідку з соусом, вливаємо чашку води з-під спагетті, перемішуємо, прогріваємо всі разом пару хвилин і вимикаємо.
    Подаємо, присипавши тертим пармезаном.
    Знаєте, як добре з червоним вином? Мммм!
    до Речі, з другої половини фаршу я зробила такі ж кульки, склала на дошку з кулінарної папером (щоб не прилипали) і відправила в морозилку.
    Коли вони заморозяться, перекладіть їх в пакет і буде блюдо "на прорив".
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна