Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * шматочок імбиру (ок. 10 г)
    * 1,5 ст. ложки меленого чорного перцю
    * 100 мл апельсинового соку
    * 1 ст. л. оливкової олії
    * 5 ст. л. сухого хересу
    * 2 ст. л. соєвого соусу
    * 3 ст. ложки устричного соусу
    * 1 ч. ложки крохмалю
    * чебрець
    * 1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю (або суміші перців)
    * 600 г яловичої вирізки на кістки
    * 1 ст. ложка рослинної олії
    Спосіб приготування:
    1,5 ст. ложки меленого чорного перцю злегка підсмажити на сухій сковороді. Викласти лаврушку. Влити апельсиновий сік і масло. Додати херес, видалити лавровий лист. Імбир очистити і дуже дрібно нарізати.
    Додати імбир. Влити соєвий і устричний соуси. При постійному помішуванні довести до кипіння. Додати крохмаль і трохи води. Уварювати соус до загусання. Якщо соус вийшов з грудочками, протерти його крізь сито. Соус охолодити і заправити соком лимона.
    М'ясо вимити, обсушити, посипати чебрецем. Потім посолити, поперчити, дати хвилин 10 полежати. Гриль змастити маслом. Обсмажувати м'ясо на грилі 25-30 хв (під час приготування часто перевертати).
    Зняти з вогню і залишити на 5 хв, накривши алюмінієвою фольгою. Посипати м'ясо морською сіллю і подати з сінгапурським соусом.