Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • В оригіналі рецепт називається “Дуже задоволений зять”. Моєї донечки до заміжжя далеко, так що готую чоловікові. Чоловік мій гарбуз звик сприймати тільки в солодких страв. Але скуштувавши цю курочку був здивований нового смаку.
    Нам знадобиться:
    куряча грудка (без шкіри і кісток 2 половинки) - 450 г; лимон (сік) - 1/2 шт; приправадля курки - 1 ч. л.; сіль за смаком); перець духмяний (за смаком); картопля (4-5 шт. великих) - 800 г; гарбуз - 500 г; часник - 4 зуб.; базилік (сушений); оливкова олія - 3 ст. л.; сир твердий (4 тонких шматочка) - 20 г.
    Приготування:
    Замість грудки я використовувала стегенця. Курочку необхідно замаринувати, натерши сумішшю солі, перцю, приправи для курки і сік половини лимона. Залишити маринуватися, поки будете готувати овочі.
    Тим часом необхідно почистити овочі. Картоплю і гарбуз нарізати великими кубиками. Не мельчите, картоплі нічого не буде, а гарбуз може перетворитися в кашку, тому шматки робимо великі, не менше, ніж 2,5 см.
    Присипати овочі сіллю і перцем, додати сушений базилік і оливкове масло, все добре перемішати.
    Підготуйте 4 шматка фольги (я завжди роблю подвійний шар). Підігніть краю, щоб потім їх згорнути конвертиком.
    кожен шматок фольги покладіть картоплю з гарбузом, в кожен конвертик поріжте за 1 зубчикові часнику, краще порізати скибочками. Зверху покладіть по шматочку курки.
    Добре загорніть краю фольги, щоб вийшли конвертики. Відправте на добре розігріту духовку приблизно на 40-45 хвилин.
    Не бійтеся, курочка сухий не буде, вона готується на подушці з овочів, що не дає їй висохнути.
    За кілька хвилин до закінчення приготування, вийміть деко з духовки, розкрийте злегка конвертики і на кожен шматочок курочки покладіть тонкий шматочок сиру.
    Поставте в духовку на кілька хвилин, щоб сир загнітилася.
    Фото і рецепт: horo6aya