Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    0,5 кг баранячого фаршу з салом
    2 цибулини
    1 ч. л. чорного перцю
    1 ст. л. сухого базиліка
    1 ст. л. сухої м'яти
    2 ст. л. свіжого кінзи або кропу
    насіння кунжуту
    кавказькі спеції
    Спосіб приготування:
    Підготувати всі продукти. Фарш пропустити через м'ясорубку ще раз. Цибулю дрібно посікти.
    Фарш ретельно розмішуємо до абсолютно однорідної маси, поступово додаючи кінзу, м'яту і базилік, часник, цибуля, спеції, солимо, знову добре вимішуємо для в'язкості.
    Руками, змоченими в холодній воді формуємо кебаби у вигляді ковбасок, завдовжки 10-15 см. Кебаби нанизуємо на шпажки і посипаємо кунжутним насінням. Підготовлене страва ставимо в холодильник, визрівати.
    Зазвичай люля-кебаб смажать на вугіллі на решітці. Але, так як ми готуємо домашній варіант, нам підійде і звичайний деко. На деко викласти люля-кебаб і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин до готовності.
    Подавати готові люля-кебаби з лавашем, свіжими овочами та зеленню.
    Приємного апетиту!