Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: баранячі котлети (на кісточці) - 700г; м'ята, петрушка, базилік - по 4 гілочки; сіль, мелений чорний перець - за смаком; соус нашараб - 3 ст.л.; гранат - 1 шт.
    Зелень промити, розкласти на рушник, щоб видалити надлишок води і дрібно посікти. В миску з баранячими котлетами перекласти зелень, посипати меленим чорним перцем. Перемішати зелень і м'ясо, накрити плівкою і поставити в холодильник на ніч.
    Розігріти пательню (я взяла сковроду-гриль, щоб вийшли красиві смужки) і порційно обсмажити м'ясо з двох сторін до скоринки. Попередньо з кожної котлети треба скинути зелень.
    Перекласти все м'ясо в сковороду (вже звичайну, з гладким дном), посолити, додати соус нашараб, струсити сковороду, додати кілька ложок води і варити під кришкою до напівготовності. Час від часу м'ясо треба перевертати. За кілька хвилин до готовності додати зерна граната і готувати близько 2-3 хвилин. Котлети в гранатовому соусі готові.
    Важливо! Не перепечеться, не пересушити. М'ясо повинно залишатися рожевим на зрізі, але сік повинен бути прозорим, без крові.
    Автор: Олена Покровська