Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти
    для тіста: пшеничне борошно - 150г; житнє борошно - 80г; вершкове масло - 100г; сіль - 1/2 ч.л., яйце - 1 шт.; холодна вода - 1-2 ст.л.;
    для заливки: сметана (20% жирність) - 200 мл; яйце - 2 шт.; сіль - 1 ч.л.; сир - 50г; для начинки: шпинат - 100г; куряче філе - 300г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; мускатний горіх - 1/4 ч.л.; сіль - 1/2 ч.л.; рослинна олія для смаження.
    Охолоджене масло нарізати маленькими кубиками, покласти в миску з борошном. Борошно попередньо змішати з сіллю. Руками (або в процесорі) перетерти масло з борошном в крихту. Додати яйце, воду і вимісити тісто.
    Скачати тісто в кулю, обернути плівкою і поставити в холодильник приблизно на 30 хвилин.
    Поки тісто в холодильнику, приготувати начинку. Шпинат помити в холодній воді і обсушити на рушник. Відрізати у листя шпинату черешки. Листя порубати (ширина 1-2 см). Цибулю дрібно посікти. Куряче філе нарізати кубиками 1х1 см.
    На сковороді розігріти олію, додати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору. Покласти до цибулі шпинат, помішуючи, готувати до м'якості листя. Додати куряче філе і швидко обсмажити. М'ясо тільки зовні має змінити колір, залишаючись в рожевим. Приправити начинку мускатним горіхом і сіллю.
    Для заливки в сметану додати яйця, дрібно натертого сиру і сіль.
    Розкачати на плівці тісто. Пласт тіста вийде товщиною приблизно 5 мм. Вирізати з тіста кола діаметра, відповідного форм для випічки.
    У мене форми діаметром 10 см + 2 см бортики. Тому кола вирізала діаметром 12 см. Покласти тісто в змащені маслом форми, наколоти вилкою і поставити в прогріту до 180С духовку на 5 хвилин.
    Наповнити форми начинкою.
    Залити заправкою. Запікати при 180С приблизно 20 хвилин. Вийшло 7 міні-кішів, які можна є гарячими і холодними. Смачно.
    Автор: Олена Покровська