Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Готувати курячі крильця легко і просто. До того ж, змінюючи маринад, можна щоразу отримувати нову страву. Сьогодні я замариновала крильця в суміші часнику, соку лайма, перцю чилі і суміші олії з соєвим соусом. Якщо є час, то краще потримати м'ясо в маринаді 1-2 години. Але якщо поспішайте - одразу надсилайте крильця в духовку. До речі, замість лайма можна взяти лимон.
    Інгредієнти:
    курячі крильця - 1 кг (16 шт.);
    для маринаду:
    часник - 3 зубчіка;
    соєвий соус - 3 ст.л.;
    рослинна олія - 7 ст.л.;
    сіль - за смаком;
    перець чилі - 1 шт.;
    лайм - 1/2 шт.
    Крильця промити, обсушити на паперовому рушник, відрізати кінчики в області останнього суглоба (їх можна викинути).
    частину крила розрізати на 2 частини по суглобу. Перець Чилі розрізати вздовж, видалити перегородку і насіння.
    Підготовлений перчик дрібно-дрібно посікти. Часник обчистити, розчавити лезом ножа, після чого дрібно нарізати.
    В миску покласти курячі крильця, додати часник, перець і сік половинки лайма.
    Для маринаду в невеликий плошці змішати олію і соєвий соус. Вилити цю суміш у миску з крильцями, додати сіль і все перемішати. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
    Розкласти курячі крильця на листі. Буде правильніше накрити деко пекарської папером, тоді його простіше буде мити.
    Запікати в попередньо прогрітій до 200 С духовці 30-40 хвилин.
    Автор: Олена Покровська