Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Звичайний рецепт запікання шматки курки. Але в незвичайній медової глазурі. На виході виходить гарна рум'яна апетитну скоринку. Один погляд на готову страву підвищує апетит.
Інгредієнти:
* курка - 1,5 кг;
* картопля - 700 г;
* мед - 4 столові ложки;
* томатна паста - 3 столові ложки;
* соєвий соус - 1 столова ложка;
* оливкова олія - 2 столові ложки;
* часник - 4 зубчики;
* сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Курку розділити на порційні шматки. Або готувати винятково курячі ніжки, або стегна, або крильця, або грудки.
Шматки курки вимити і обсушити паперовим рушником. Посолити і поперчити. Залишити маринуватися на півгодини.
Приготувати соус. Для чого часник почистити і натерти на дрібній терці. У мисці змішати до однорідного стану мед, томатну пасту, соєвий соус, натертий часник і столову ложку оливкової олії. Отриманою масою рівномірно обмазати шматки курки.
як гарнір запропоную картоплю. Невеликі бульби почистити і відварити 10 хвилин в підсоленій воді.
Розігріти духовку до 180 градусів. На змащений олією (1 столова ложка) деко поставити глазуровані шматки курки й напівсирий картоплю.
Картопля збризнути олією. Деко поставити в духовку на 30 хвилин.
Подавати з овочевим салатом.