Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Звичайний рецепт запікання шматки курки. Але в незвичайній медової глазурі. На виході виходить гарна рум'яна апетитну скоринку. Один погляд на готову страву підвищує апетит.
    Інгредієнти:
    * курка - 1,5 кг;
    * картопля - 700 г;
    * мед - 4 столові ложки;
    * томатна паста - 3 столові ложки;
    * соєвий соус - 1 столова ложка;
    * оливкова олія - 2 столові ложки;
    * часник - 4 зубчики;
    * сіль, чорний мелений перець - за смаком.
    Курку розділити на порційні шматки. Або готувати винятково курячі ніжки, або стегна, або крильця, або грудки.
    Шматки курки вимити і обсушити паперовим рушником. Посолити і поперчити. Залишити маринуватися на півгодини.
    Приготувати соус. Для чого часник почистити і натерти на дрібній терці. У мисці змішати до однорідного стану мед, томатну пасту, соєвий соус, натертий часник і столову ложку оливкової олії. Отриманою масою рівномірно обмазати шматки курки.
    як гарнір запропоную картоплю. Невеликі бульби почистити і відварити 10 хвилин в підсоленій воді.
    Розігріти духовку до 180 градусів. На змащений олією (1 столова ложка) деко поставити глазуровані шматки курки й напівсирий картоплю.
    Картопля збризнути олією. Деко поставити в духовку на 30 хвилин.
    Подавати з овочевим салатом.