Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
порвати шкіру і не порушити цілісність птиці.
З допомогою ложки покладіть суміш з вершкового масла під шкіру птиці і зробіть їй легкий масаж. Це потрібно для того, щоб начинка рівномірно розподілилася. Я переконаний, що птах це заслужила, ніж ніжніше ви будете, тим смачніше вона вийде. Залишками вершкового масла намажте всю птицю цілком, щоб приправити її зовні.
Помістіть птиці половину лимона і залишилися стебла петрушки. Вони ароматизують птицю зсередини. Розігрійте духовку до 220° C. Поставте курку в духовку і знизьте температуру до 180° C через 15 хвилин. Запікайте ще 30-40 хвилин, в залежності від розміру птиці. Зазвичай птицю запікають з розрахунку 25 хвилин на кілограм, проте я керуюся інтуїцією.
Поки курка запікається, приготуйте простий гарнір. Помийте молода картопля і розріжте самі великі картоплини навпіл. Відваріть в киплячій підсоленій воді 7-10 хвилин. Розігрійте пательню на сильному вогні, влийте кілька столових ложок масла. Введіть картоплю.
Обсмажуйте 5 хвилин, але не занадто часто перевертайте, нам потрібна скоринка. Потім додайте цибулю, часник і крупно нарізані гриби. Посоліть і рясно поперчіть. Обсмажуйте ще 5-7 хвилин, потім зніміть з вогню та додайте дрібно нарізаний зелений лук.
Поки курка запікається, вершкове масло розтоплюється і просочує все м'ясо, зберігаючи його соковитим і розподіляючи яскраві аромати грибів, цибулі й петрушки по всій птиці. Проблема пересушена грудки вирішена назавжди. Коли птах буде готова, вона повинна виглядати так (фото на сайті)
найважливіше на цьому етапі - дати птиці відпочити як мінімум 20 хвилин. За цей час скупчилися в центрі тушки соки знову розподіляться по всій площі. Потім розберіть птицю будь-яким зручним вам способом і знищіть її разом з гарніром за столом, повним близьких людей. Ця трапеза запам'ятається споживачам, вас будуть просити повторити це. Вони не підозрюють, що наступного разу буде смачніше.
Авторський сайт кулінарний Spicyblog.ru - Петро Голавский