Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Як найчастіше буває в індійській кухні, з самої звичайної курки у вас вийде дуже незвичайне блюдо. Йогурт тут виступає в ролі маринаду і соусу одночасно, і все це однозначно йде їй на користь: соус виходить несподівано густим і пряним.
Якщо ви годуєте будь-яка упередження до індійської кухні, спробуйте приготувати страву - всі необхідні продукти і спеції можна купити на звичайному ринку, а результат перевершить всі очікування. Рецепт наводиться за книгою “Indian cooking: made easy”.
4 порції
1 кг курячих стегон
30 р. рослинного масла
30 г вершкового масла
1 велика цибулина
сік 1/2 лимона
для маринаду:
375 р. йогурту
1 ч.л. тертого імбиру
1 ч.л. почавленого часнику
1/2 ч.л. куркуми
2 ч.л. насіння кунжуту
6 горіхів мигдалю
1 ч.л. солі
для суміші спецій:
1 паличка кориці
2 плода зеленого кардамону
3 гвоздички
1/2 ч.л. зіри
Очистіть курку від шкіри і жив, видаліть кістки (або просто візьміть 700 р. м'якоті без кісток) і наріжте невеликими м'ясо шматочками. Для того, щоб очистити мигдаль, його потрібно бланширувати і залишити на кілька хвилин - цей фокус вам напевно відомий.
Кунжут разом з очищеним мигдалем подрібніть в порошок у блендері або кофемолці і перемішайте в мисці разом з іншими інгредієнтами маринаду.
Додайте курку, розмішайте і поставте у холодильник на півтори години. Самі тим часом, використовуючи ступку або все ту ж кавомолку, роздушіть суміш спецій в порошок.
Наріжте цибулю кільцями. Поставте вок або звичайну сковороду на вогонь вище середнього, нагрійте суміш рослинного та вершкового масла і недовго - хвилини 3-5 - обсмажуйте цибулю.
Додайте курку разом з маринадом, зменшіть вогонь і тушкуйте курку в соусі, періодично помішуючи, протягом 20-25 хвилин, до тих пір, поки м'ясо не буде повністю готове.
За пару хвилин до кінця замішати в соус суміш спецій і лимонний сік. Як гарнір подайте відварений рис, при бажанні прикрасьте кінзою.
Автор: Олексій Онєгін