Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як найчастіше буває в індійській кухні, з самої звичайної курки у вас вийде дуже незвичайне блюдо. Йогурт тут виступає в ролі маринаду і соусу одночасно, і все це однозначно йде їй на користь: соус виходить несподівано густим і пряним.
    Якщо ви годуєте будь-яка упередження до індійської кухні, спробуйте приготувати страву - всі необхідні продукти і спеції можна купити на звичайному ринку, а результат перевершить всі очікування. Рецепт наводиться за книгою “Indian cooking: made easy”.
    4 порції
    1 кг курячих стегон
    30 р. рослинного масла
    30 г вершкового масла
    1 велика цибулина
    сік 1/2 лимона
    для маринаду:
    375 р. йогурту
    1 ч.л. тертого імбиру
    1 ч.л. почавленого часнику
    1/2 ч.л. куркуми
    2 ч.л. насіння кунжуту
    6 горіхів мигдалю
    1 ч.л. солі
    для суміші спецій:
    1 паличка кориці
    2 плода зеленого кардамону
    3 гвоздички
    1/2 ч.л. зіри
    Очистіть курку від шкіри і жив, видаліть кістки (або просто візьміть 700 р. м'якоті без кісток) і наріжте невеликими м'ясо шматочками. Для того, щоб очистити мигдаль, його потрібно бланширувати і залишити на кілька хвилин - цей фокус вам напевно відомий.
    Кунжут разом з очищеним мигдалем подрібніть в порошок у блендері або кофемолці і перемішайте в мисці разом з іншими інгредієнтами маринаду.
    Додайте курку, розмішайте і поставте у холодильник на півтори години. Самі тим часом, використовуючи ступку або все ту ж кавомолку, роздушіть суміш спецій в порошок.
    Наріжте цибулю кільцями. Поставте вок або звичайну сковороду на вогонь вище середнього, нагрійте суміш рослинного та вершкового масла і недовго - хвилини 3-5 - обсмажуйте цибулю.
    Додайте курку разом з маринадом, зменшіть вогонь і тушкуйте курку в соусі, періодично помішуючи, протягом 20-25 хвилин, до тих пір, поки м'ясо не буде повністю готове.
    За пару хвилин до кінця замішати в соус суміш спецій і лимонний сік. Як гарнір подайте відварений рис, при бажанні прикрасьте кінзою.
    Автор: Олексій Онєгін