Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
куряче філе - 2-х грудок (приблизно 800 гр);
цибуля - 2 шт;
булка - 3 шматочки;
молоко - 1/2 склянки;
петрушка - пучок;
яйце - 1 шт;
вершки 22% - 250 мл;
спеції, сіль.
Моєму куряче філе, чистимо цибулю. Нарізаємо і те, і інше довільними шматками, які підходять для вашої м'ясорубки.
Булку замочимо в молоці. Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, цибулю, а потім і булку (попередньо вичавіть від надлишків молока).
Ріжемо дуже дрібно петрушку. Додаємо її у фарш.
Тепер настав час приправити. Я додала сухий чилі 1/2 ч.л., паприку 1ч.л., щіпку каррі, чорний мелений перець і сіль.
Якщо хочете, можете взяти готову приправу для курки, я люблю сама становити букет приправ - знаю, що кладу і якого якості. Перемішуємо. Я заважаю руками.
Додаємо яйце. Якщо у вас фарш вийшов густий і добре тримає форму, можете яйце не класти.
Смажимо на розігрітій з рослинним маслом сковороду невеликі круглі котлетки.
Перевертаємо по мірі просмаження і накриємо кришкою на 3 хвилини, потім відкриємо і смажимо до рум ’ яності другої сторони.
Готові котлетки складаємо в каструлю, додати вершки і трохи гарячої води, щоб рідина доходила до середини обсягу котлеток.
Накриваємо кришкою й тушкуємо хвилин 10. Пробуємо соус на соль.На фото кілька котлеток вже перекочувало в тарелки.Хороши з будь-яким гарніром. Я подавала з цвітною капустою.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.