Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    куряче філе - 2-х грудок (приблизно 800 гр);
    цибуля - 2 шт;
    булка - 3 шматочки;
    молоко - 1/2 склянки;
    петрушка - пучок;
    яйце - 1 шт;
    вершки 22% - 250 мл;
    спеції, сіль.
    Моєму куряче філе, чистимо цибулю. Нарізаємо і те, і інше довільними шматками, які підходять для вашої м'ясорубки.
    Булку замочимо в молоці. Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, цибулю, а потім і булку (попередньо вичавіть від надлишків молока).
    Ріжемо дуже дрібно петрушку. Додаємо її у фарш.
    Тепер настав час приправити. Я додала сухий чилі 1/2 ч.л., паприку 1ч.л., щіпку каррі, чорний мелений перець і сіль.
    Якщо хочете, можете взяти готову приправу для курки, я люблю сама становити букет приправ - знаю, що кладу і якого якості. Перемішуємо. Я заважаю руками.
    Додаємо яйце. Якщо у вас фарш вийшов густий і добре тримає форму, можете яйце не класти.
    Смажимо на розігрітій з рослинним маслом сковороду невеликі круглі котлетки.
    Перевертаємо по мірі просмаження і накриємо кришкою на 3 хвилини, потім відкриємо і смажимо до рум ’ яності другої сторони.
    Готові котлетки складаємо в каструлю, додати вершки і трохи гарячої води, щоб рідина доходила до середини обсягу котлеток.
    Накриваємо кришкою й тушкуємо хвилин 10. Пробуємо соус на соль.На фото кілька котлеток вже перекочувало в тарелки.Хороши з будь-яким гарніром. Я подавала з цвітною капустою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.