Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для відварених курячих рулетів добре б заздалегідь приготувати овочевий бульйон з додаванням пряних трав. Готують до варіння і запіканню курячі рулетики практично однаково: з курячої тушки видаляють всі кісточки, м'ясо на шкірі злегка відбивають
    Інгредієнти: курка - 1 шт. (близько 2 кг); сіль, мелений чорний перець - за смаком; щавель (свіжий) - 1 пучок; яйце (варене) - 4-5 шт.; часник - 3 зубчіка; лавровий лист - 1 шт.
    Приготувати курку. Для цього випатрану і промиту курку покласти на обробну дошку грудкою вниз. Від шийки зробити поздовжній глибокий розріз і за допомогою ножа акуратно підрізати м'ясо з кісток, не пошкодивши при цьому шкіру і філе.
    Поступово відокремити від м'яса хребет, кіль, ребра, повністю підняти скелет, обрізавши сухожилля, видалити його. Видалити кістки і сухожилля з ніжок і крилець. Для цього тонким вузьким ножем підрізати кісточку від м'яса, підрізати всі сухожилля і ’ які хрящики, потім зняти м'ясну оболонку з кістки.
    Курочку розпластати на дошці, на яку розстелили плівку. Накрити другим шматком плівки і добре відбити філе через плівку. У готовому вигляді філе має рівномірно лежати на шкірі. Посипати сіллю, меленим чорним перцем.
    Щавель промити і обсушити на рушник. Зняти з м'яса верхню плівку і розкласти по поверхні щавель.
    На щавель рядком викласти варені яйця.
    Підтягти нижню плівку і скрутити тушку рулетом (уздовж або поперек тушки, як буде зручніше). Перекласти рулет на фольгу, обернути в кілька шарів, краю скріпити, щоб врешті-решт у вас вийшло щось схоже велику цукерку.
    Укласти рулет в каструлю і залити холодною водою. Воду підсолити, покласти кілька лаврових листочків і зубчики часнику. Поставити в заздалегідь розігріту до 200 с духовку приблизно на 1-1 .2 години або варити на плиті.
    Залишити рулет охолонути у формі, потім прибрати в холодильник (знову ж у формі) на кілька годин. Дістати рулет з форми, зняти фольгу і нарізати скибочками.
    Автор: Олена Покровська