Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
0,5 кг баранячого фаршу з салом
2 цибулини
1 ч. л. чорного перцю
1 ст. л. сухого базиліка
1 ст. л. сухої м'яти
2 ст. л. свіжого кінзи або кропу
насіння кунжуту
кавказькі спеції
Спосіб приготування:
Підготувати всі продукти. Фарш пропустити через м'ясорубку ще раз. Цибулю дрібно посікти.
Фарш ретельно розмішуємо до абсолютно однорідної маси, поступово додаючи кінзу, м'яту і базилік, часник, цибуля, спеції, солимо, знову добре вимішуємо для в'язкості.
Руками, змоченими в холодній воді формуємо кебаби у вигляді ковбасок, завдовжки 10-15 см. Кебаби нанизуємо на шпажки і посипаємо кунжутним насінням. Підготовлене страва ставимо в холодильник, визрівати.
Зазвичай люля-кебаб смажать на вугіллі на решітці. Але, так як ми готуємо домашній варіант, нам підійде і звичайний деко. На деко викласти люля-кебаб і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин до готовності.
Подавати готові люля-кебаби з лавашем, свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!