Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Паелья (кат. Paella, вимовляється «паэйа») - національне іспанське (коронна) страва з рису, забарвленого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка, ковбаса і т. д.
Назва походить від латинського слова patella - «сковорода». Популярність цієї страви в даний час обумовлена багатьма варіацій в інгредієнтах, адаптованих до різних регіонах іспанської кухні. (Вікіпедія). Страва виходить сімейно-теплим, ось такі асоціації..
Нам знадобиться:
цибулю білий - 1 шт;
філе куряче - 600 г;
бульйон (курячий) - 750 мл;
шафран (можна замінити куркумой) - 0,5 ч. л.;
маслини - 4 ст. л.;
болгарський перець - 1 шт;
помідор - 1 шт;
соус (томатний) - 70 мл;
рис - 250 г; спеції (за смаком);
олія рослинна.
Приготування:
Куряче філе ретельно моєму та обсушуємо паперовими рушниками. Після чого нарізати невеликими шматочками.
Потім дрібно січемо цибулю (я в останнім часом використовую тільки білий, але, звичайно ж, можна використовувати звичайний ріпчаста), болгарський перець та помідори.
Розігріваємо олію і кладемо в нього цибулю. Коли він стане напівпрозорим, додаємо куряче філе.
Смажимо м'ясо і цибулю на маленькому вогні, доки вони не підрум ’ яняться.
Тим часом доводимо до кипіння бульйон (можна використовувати і свіжозварений бульйон, і бульйонні кубики, і навіть заморожений бульйон).
Вливаємо його в м'ясо. Перемішуємо. Додаємо томатний соус (я використовувала краснодарський), перець, маслини і томатів.
Посолимо й поперчимо за смаком (не забудьте, якщо ви робили бульйон з кубика - він вже солоний).
Покладіть шафран (куркуму). Висипаємо рис і перемішуємо. Доводимо до кипіння, а потім тушкуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.
Через 20 хвилин знімаємо сковороду з плити. Накриваємо фольгою і залишаємо ще на 20 хвилин.
Фото і рецепт: horo6aya
Джерело: журнал “БликКулинария”