Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    (на 2 формочки)
    * печінка куряча 300 г
    * куряча грудка 1 шт.
    * сало 50 г
    * часник 1 зубчік
    * пряні сухі трави за смаком
    * сіль, перець
    * вершкове масло 5 г
    для масла:
    * хурма 1 шт.
    * вершкове масло 50-75 р
    Спосіб приготування:
    Курячу грудинку нарізати. Печінку нарізати. Викласти грудки і печінка в чашу блендера. Сало нарізати і викласти в блендер.
    Часник подрібнити і додати в інших продуктів. Усе добре збити.
    Масу посолити, поперчити і ще раз збити. Вогнетривкі форми змастити вершковим маслом, посипати травками. Наповнити форми отриманою масою.
    розігріти Духовку до 200 градусів. Форми з паштетом помістити у велику форму, в яку налити води.
    Поставити форму в духовку і запікати до готовності близько 35-40 хвилин.
    Якщо поверхня паштету початку підгорати, загорніть формочки у фольгу. Перевірити готовність паштету можна за допомогою дерев'яної палички - при проколюванні вона повинна бути сухою.
    Готовий паштет вийняти з духовки і остудити. Хурму нарізати і викласти в блендер. Вершкове масло розтопити. Влити олію до пюре і збити.
    Злити олію на паштет, поставити в холодильник і дати гарненько охолонути - краще залишити його на ніч. Вранці - паштет готовий. Він виходить неймовірно ніжним, ароматним і дуже смачним.
    Приємного апетиту!