Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
(на 2 формочки)
* печінка куряча 300 г
* куряча грудка 1 шт.
* сало 50 г
* часник 1 зубчік
* пряні сухі трави за смаком
* сіль, перець
* вершкове масло 5 г
для масла:
* хурма 1 шт.
* вершкове масло 50-75 р
Спосіб приготування:
Курячу грудинку нарізати. Печінку нарізати. Викласти грудки і печінка в чашу блендера. Сало нарізати і викласти в блендер.
Часник подрібнити і додати в інших продуктів. Усе добре збити.
Масу посолити, поперчити і ще раз збити. Вогнетривкі форми змастити вершковим маслом, посипати травками. Наповнити форми отриманою масою.
розігріти Духовку до 200 градусів. Форми з паштетом помістити у велику форму, в яку налити води.
Поставити форму в духовку і запікати до готовності близько 35-40 хвилин.
Якщо поверхня паштету початку підгорати, загорніть формочки у фольгу. Перевірити готовність паштету можна за допомогою дерев'яної палички - при проколюванні вона повинна бути сухою.
Готовий паштет вийняти з духовки і остудити. Хурму нарізати і викласти в блендер. Вершкове масло розтопити. Влити олію до пюре і збити.
Злити олію на паштет, поставити в холодильник і дати гарненько охолонути - краще залишити його на ніч. Вранці - паштет готовий. Він виходить неймовірно ніжним, ароматним і дуже смачним.
Приємного апетиту!