Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якось раз мені захотілося печінки поїсти і в інеті накопала рецепт, тому заявляю, що авторство не моє, а Ніки Білоцерківської, за що їй спасибі! Дуже смачно вийшло! І пюре тепер я роблю саме так.
    Інгредієнти:
    яловича печінка - 1 кг;
    цибуля - 2 шт;
    мед рідкий - 4 ст.л.;
    вершкове масло - 50 гр;
    сіль, перець.
    Для пюре:
    картопля - 1 кг;
    оливкова олія - 100 гр;
    вершки - 300 мл;
    сіль.
    Моєму печінку, очищаємо її від прожилок і жовчних проток.
    Моєму та чистимо картоплю, ставимо варитися до готовності. Солимо, коли закипить.
    Ріжемо печінка порційними шматками. Обсмажуємо з двох сторін на розігрітій з маслом сковороду за 2 хвилини (щоб не висохла).
    Солимо й перчимо під час смаження.
    Складаємо в миску і накриваємо кришкою, щоб не остигала.
    Цибулю ріжемо великими півкільцями (товщиною 0,5 см) і на другий сковорідці розпускаємо вершкове масло.
    Смажимо цибулю на інтенсивному вогні до золотистого кольору, додати мед і на невеликому вогні карамєлізуєм хвилин п'ять-сім, постійно помішуючи.
    У сварившейся картоплі зливаємо воду, додаємо маслинове масло й товкачем розминаємо, додаючи гарячі вершки (я гріла в мікрохвильовій печі), скільки знадобиться по консистенції (у мене пішло півтори чашки).
    Перевірте на сіль.
    Подаємо всі разом.
    Приємного апетиту!
    NB! Оливкова олія має бути дуже гарне і смачне - ваше улюблене! Від цього буде залежати смак пюре! Я, наприклад, люблю італійське.
    Фото: Ольга Злобіна.