Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Якось раз мені захотілося печінки поїсти і в інеті накопала рецепт, тому заявляю, що авторство не моє, а Ніки Білоцерківської, за що їй спасибі! Дуже смачно вийшло! І пюре тепер я роблю саме так.
Інгредієнти:
яловича печінка - 1 кг;
цибуля - 2 шт;
мед рідкий - 4 ст.л.;
вершкове масло - 50 гр;
сіль, перець.
Для пюре:
картопля - 1 кг;
оливкова олія - 100 гр;
вершки - 300 мл;
сіль.
Моєму печінку, очищаємо її від прожилок і жовчних проток.
Моєму та чистимо картоплю, ставимо варитися до готовності. Солимо, коли закипить.
Ріжемо печінка порційними шматками. Обсмажуємо з двох сторін на розігрітій з маслом сковороду за 2 хвилини (щоб не висохла).
Солимо й перчимо під час смаження.
Складаємо в миску і накриваємо кришкою, щоб не остигала.
Цибулю ріжемо великими півкільцями (товщиною 0,5 см) і на другий сковорідці розпускаємо вершкове масло.
Смажимо цибулю на інтенсивному вогні до золотистого кольору, додати мед і на невеликому вогні карамєлізуєм хвилин п'ять-сім, постійно помішуючи.
У сварившейся картоплі зливаємо воду, додаємо маслинове масло й товкачем розминаємо, додаючи гарячі вершки (я гріла в мікрохвильовій печі), скільки знадобиться по консистенції (у мене пішло півтори чашки).
Перевірте на сіль.
Подаємо всі разом.
Приємного апетиту!
NB! Оливкова олія має бути дуже гарне і смачне - ваше улюблене! Від цього буде залежати смак пюре! Я, наприклад, люблю італійське.
Фото: Ольга Злобіна.