Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Запах моря і аранчини - це те, що вражає наш нюх, якщо ви приїдете на поромі на Сицилію. Рисові аранчини-це гордість сицилійської кухні, вони продаються скрізь і в будь-який час, завжди гарячі та ароматні. З міста в місто вони мають різні розмір і форму.
Для мешканців Катанні рисові аранчини - це чоловіки (arancini) тут їх готують більш малими і часто без шафрану, в Палермо це дівчинки (arancine), тут вони досить великі. Залежно від начинки рисові аранчини мають різну форму: круглу, овальну або грушовидну. Начинка може бути і м'ясне рагу, шинка, сир і сир зі шпинатом, і так далі…
Інгредієнти:
рис (бажано маленький і круглий, той який розварюється) 500г.
борошно 60г.
шафран - необов'язково
3 яйця
пекоріно, пармезан або будь-який інший тертий сир - 100г.
оливкова олія, сіль, перець
Для паніровки:
панірувальні сухарі
2 яйця
олія для смаження
Для начинки:
близько 300г. фаршу
80г. горошку (свіжого або морозива)
одна велика цибулина
80г. томатної пасти
селера 1 черешок
г м'якого сиру (моцарелла, сулугуні)
мл червоного вина
сіль, перець за смаком.
Приготування аранчини:
Варимо рис в невеликій кількості підсоленої води, так щоб вода повністю вбрався, таким чином отримаємо рис більш сухий і sticky.
Додаємо шафран, розчинений у воді (не обов'язково), додаємо яйця, борошно, тертий сир, оливкова олія, добре вимішуємо всі інгредієнти і викладаємо на тарілку - даємо добре охолонути.
Тим часом готуємо начинку для аранчини: смажимо дрібно порізану цибулю до золотистого кольору, додаємо селера, м'ясний фарш, добре прожариваем на швидкому вогні, потім додаємо вино і залишаємо гаситися на кілька хвилин, до тих пір, поки вино не випариться.
Додати томатну пасту, розведену в склянці води, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися приблизно на 20 хвилин.
У сковорідці з невеликою кількістю олії готуємо горошок, додаючи потроху воду. Через 10 хвилин, коли горошок готовий, вимикаємо вогонь і викладаємо горошок до рагу.
Рагу повинно бути дуже густим. Ріжемо кубиками м'який сир - моцареллу, сулугини.
В долоню викладаємо тонким шаром рис, потім в центр - м'ясне рагу з горошком, 2-3 кубика м'якого сиру і накриваємо іншим тонким шаром рису.
Ліпимо аранчини тієї форми, яка більше подобається - круглі, овальні, грушовидні.
Готові аранчини вмочаємо у збите яйце, потім обсыпаем панірувальними сухарями і смажимо в киплячому маслі, допомагаючи шумівкою.
Коли аранчини стануть добре підрум ’ яненими з усіх боків, викладаємо їх на блюдо, покрите серветкою - так піде надлишок олії. Подаємо гарячими.
Фото: mymansbelly (www.flickr.com)