Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 6
Опис: Уявляю сьогодні Вам чергове страви угорської кухні, по праву вважається однією з кращих у світі.
Це м'ясне блюдо, але досить легкий, з додаванням відомих нам всім інгредієнтів. При цьому смак у нього виходить зовсім незвичайний. Це м'ясо можна приготувати також на будь-яке свято, і здивувати своїх гостей... ні, не м'ясним рулетом... але незвичайним смаком.
Інгредієнти
* м'ясний Фарш - 0,5 кг
* Яйце куряче - 1 шт
* Сметана - 200 г
* Жир (свинячий) - 1 ч. л.
* Огірок (маринований) - 2 шт
* Яблуко (велике) - 1 шт
* Булка (черства) - 1 шт
* Кріп - 1 ст. л.
* Петрушка - 1 ст. л.
* Майоран - 0,5 ч. л.
* Перець солодкий червоний - 1 ч. л.
* Перець духмяний
* Хрін (корінь) - 1 ст. л.
* Кетчуп - 1 ст. л.
* Цедра лимона - 0,5 шт
* Сіль за смаком)
* Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
Приготування
Замочуємо у воді білу булочку.
дрібно Січемо зелень - петрушку та кріп.
Потім - цибуля, і змішуємо з вже нарізаною зеленню.
У фарш (я взяла свинячий) додаємо віджату булку, яйце, паприку.
В останню чергу, щоб не пустили сік, нарізаємо дрібними кубиками огірки і яблуко.
м'ясну суміш додаємо зелену суміш, майоран, цедру лимона, сіль і мелений чорний духмяний перець.
З'єднуємо обидві суміші, без сметани, і ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Викладаємо масу в змазану жиром форму, надаємо руками потрібну форму цеглинки або рулету, закриваємо кришкою і тушкуємо в духовці 40-50 хвилин.
Тепер готуємо соус. Відкриваємо духовку, дістаємо двома прихватками нашу ємність з м'ясом, ставимо на стіл, кришку не знімаємо, а трохи зсуває і зливаємо що утворився в поцессе гасіння сік.
Притримуємо кришку, щоб м ’ ясо не "з'їхав" і не поламав. Додаємо сметану, хто любить пожирніше - можна побільше, хто подиетичнее - то розбавляємо сметана+вода, якщо мало соку.
Розмішуємо гарненько і доводимо до кипіння.
При подачі акуратно викладаємо м'ясо на блюдо й поливаємо приготованим соусом. В холодному вигляді воно мені теж сподобалося.
Цю страву можна приготувати і в святкові дні також, вона ситна, але не важкий, і при цьому дуже-дуже смачне.
Моя угорська родина тільки примовляла: "фином ... фином ... знайден фином!..." - що означає "дуже смачно. А що може бути для господині приємніше?
Автор: Ljubov Kutits-Larcsenko