Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ніжні шматочки баранини маринуються в травах, оливковій олії і лимонному соку, а потім запікаються на грилі з солодкими перцями і червоним цибулею. Подавати такі шашлики найсмачніше з тцатцики, салат з помідорів і хлібом, також запеченим на барбекю.
Інгредієнти:
На 4 порції:
1 маленька бараняча лопатка, очищена від кістки і жиру
2-3 цибулини, бажано червоні, порізані на четвертинки
2 червоних або зелених солодких перці, порізані на четвертинки і очищених від насіння
5 ст. л. оливкової олії
сік 1 лимона
2 зубчики часнику, роздавлених
1 ч. л. сушеного орегано
2.5 мл сушеного або кілька гілочок свіжого тімьяна
сіль і мелений чорний перець
Інструкції:
1. М'ясо порізати на кубки зі стороною приблизно 4 см. Бажано залишити на шматочках трохи жиру, щоб шашлик вийшов більш соковитим. Розділити шматочки цибулі на часточки, порізати поперек шматочки перцю.
2. Покласти масло, лимонний сік, часник і трави у велику миску. Приправити сіллю і перцем, збити. Додати кубики м'яса, перемішати.
3. Накрити миску щільно і залишити на 4-8 годин в холодильнику, помішуючи іноді.
4. Дістати з маринаду м'ясо, зберігши маринад, і надіти на довгі металеві шампури, чергуючи шматочки м'яса з цибулею і перцем. Покласти їх в сковороду або грати і змастити збереженим маринадом.
5. Розпалити барбекю. Покласти змащену маслом ґрати на гарячі вугілля. Обсмажувати шашлики за 10 хвилин до утворення скориночки. Перевернути, змастити знову маринадом або оливковою олією, і готувати ще 10-15 хвилин. Подавати відразу.
На замітку
Хоча на м'ясі краще залишити трохи жиру, завжди бажано зрізати зайвий жир, інакше він буде стікати на вугілля і диміти.