Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це взагалі чудовий варіант для вечері! Легка і одночасно ситна. Якщо гості - теж чудово! Швидко, просто і дуже смачно. Всі задоволені. Замість курки можна використовувати фарш або креветки, вийде більш мексиканський відтінок.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт (1 грудка);
лаваш вірменський - 1 упаковка (можна піти);
білий винний оцет - 2 ст.л.;
цибуля - 1 шт;
оливкова олія;
огірки - 2 шт;
помідори черрі - 7 шт;
за кілька гілочок кропу і петрушки;
листя салату;
сік лимона - 1ст.л.
Для приправи:
насіння коріандру - 1 ч.л.;
запашний перець - 5 горошин;
чорний перець - 7 горошин;
паприка - 2 ч.л.;
орегано - 1 ч.л.;
кайєнський перець (або будь-який інший чилі) - 1/4 ч.л.;
сіль - 2ч.л.
Для соусу дзадзики:
йогурт (грецький або звичайний) - 500 мл;
часник - 2-3 зубчики;
огірок - 1 шт;
гарне оливкова олія EV - 2 ст.л.;
сіль, мелений чорний перець.
Моєму куряче філе, огірки і помідори. Салат у мене митий.
Ріжемо філе смужками шириною 2 см, товщиною 2 мм.
В ступці розтираємо насіння коріандру (я його не дуже люблю, тому поклала пів чайної ложки).
Потім там же розтираємо чорний і духмяний перець.
Висипаємо туди всі інші сухі спеції і перемішуємо.
Курку кладемо в миску і висипаємо туди ж вміст ступки.
Нарізати цибулю довільним чином (він нам потрібен тільки для маринування), додаємо винний оцет і все добре перемішуємо.
Далі можна закрити миску кришкою і прибрати курку на ніч у холодильник.
У мене такої можливості не було, тому ось вам маленька хитрість - кладемо куру в пакет, зав'язуємо і залишаємо при кімнатній температурі. Через годину можна смажити.
Поки займемося соусом дзадзики. Чистимо часник. Виливаємо в миску йогурт, витискаємо туди часник і трьом на дрібній терці огірок (якщо ви не впевнені в його якості або у нього груба шкірка, то її краще зняти). Солимо й перчимо, перемішуємо.
Виливаємо туди оливкову олію і ще раз добре перемешиваем.Убираем його в холодильник до моменту, коли замаринується наша курка.
Наріжемо огірки соломкой.Помидорки півкружальцями. Також дрібно порубаємо кріп і петрушку. Перемішаємо всі овочі і тожеотправим в холодильник до соусу.
На даному етапі сожно порізати цибулю туди ж найкраще червоний), я цього разу обійшлося без нього.
Коли прийде час, смажимо курку (партіями, щоб вона не почала гаситися) на добре розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії.
Вона смажиться дуже швидко, буквально за хвилині з кожної сторони. По мірі готовності перекладаємо її в миску і накриваємо кришкою, щоб не остигала.
Лаваш ріжемо ножицями на порції. Гріємо його в мікрохвильовій печі минуту.Листья салату рвемо руками (якщо вони цілі) і збризкуємо соком лимона (я купила упаковку митого, рваного салату і бризкала прямо в пакет) і руками перемішати.
Кладемо шматок лаваша на тарілку, в центр викладаємо гірку салатних листя. Далі викладаємо ст.л. овочевої суміші.
Далі кілька шматочків курячого філе. Поливаємо соусом (пара ст. ложки) і загортаємо акуратним кульочком.
Якщо ви робите у піті, то її можна просто розрізати і порожній краман заповнити начинками. У мене вийшло 8 шаверм.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна