Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Телятина - чудове, ніжне м'ясо. На мій погляд, немає кращого способу його подати, крім як у вигляді шніцеля. Панірування зберігає м'ясо соковитим, а соте з овочів додає страви свіжість.
Для соте можна використовувати будь-які овочі, бажано сезонні. Вся принадність у тому, що соте готується дуже швидко, нам необхожімо зберегти колір і легкий натяк на хрускіт в овочах. А м'ясо можна запанірувати заздалегідь і заморозити.
На 4 порції:
4 кусочки телятини
3 яйця
борошно
50 г вершкового масла
рослинна олія
сіль і мелений чорний перець
Для соте:
1 помідор середнього розміру
1 червоний солодкий перець
1 кабачок
половина червоної цибулини
3 зубчики часнику
5-6 суцвіть брокколі
невеликий пучок петрушки
оливкова олія
червоний винний оцет
сіль і мелений чорний перець
Телятину при бажанні відбийте, потім обваляйте в борошні. Струсивши надлишки, вмочіть шматки в злегка збите яйце, слідом обваляйте в хлібних крихтах, щільно притискаючи їх до шматків м'яса.
Можна зробити подвійну панірування, повторивши весь процес, крім борошна. Поставте шніцелі в холодильник, щоб панірування стала щільніше.
Для соте наріжте овочі на шматочки середнього розміру і абсолютно довільної форми. Для зручності, рекомендую викласти овочі в порядку приготування. Почнемо ми з цибулі та часнику, які потрібно додати в сковороду, що стоїть на середньому вогні, але ще не до кінця розігріту.
Як тільки цибулю і часник стануть м'якими, але ні в жодному разі не змінять колір, додайте брокколі, яка, до речі, зараз у сезоні. Через 30 секунд додайте солодкий перець і сезонний кабачок, який солодкий як ніколи. Обсмажуйте ще хвилину, потім додайте помідори і посоліть.
Зніміть з вогню через 30 секунд і залиште овочі на кілька хвилин у сковороді, вони дійдуть до ідеальної кондиції. Поки соте тепле, поперчіть і заправте чайною ложкою оцту, він допоможе пробитися через обволікаючу ситність шніцеля.
Поки соте з овочів досягає межі досконалості, дістаньте шніцелі з холодильника. Сильно розігрійте олію на сковороді. Обсмажте шніцель з одного боку, до красивого золотавого кольору.
Перевернувши, додайте в сковороду вершкове масло. Відсуньте м'ясо на край і нахиліть сковороду так, щоб м'ясо було вище, а вниз стікав весь жир. Ложкою залити кип ’ ячим маслом шніцель зверху.
Вершкове масло дасть цікаву солодку, трохи горіхову нотку в смаку і дуже допоможе добитися самого апетитного кольору у панірування. Коли з двох сторін шніцель підрум'яниться, вийміть його з сковороди і відставте. Переходьте до наступного.
Перед самою подачею, вмішайте в соте дрібно нарізану петрушку. Викладіть дві третини порції овочів на тарілку. Потім покладіть зверху шніцель.
На шніцель викладіть залишки соте і, при бажанні, оживіть картину парою крапель соку, який залишився в сковороді після соте.