Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Посоліть, поперчіть і завершіть дрібно порізаними листям петрушки. Пюре стане свіже і жвавіше на смак. Накрийте каструлю кришкою і відставте.
    Пора зайнятися куркою. Повертаючись до проблеми форми шматків м'яса. У кулінарії важливий момент рівномірності приготування чого-небудь. Для того, щоб темне м'ясо курки було ніжним і соковитим всередині і хрустким зовні, я використав спосіб смаження під пресом. Таким чином готують курча табака, наприклад. Я помістив на жарящуюся курку глибокий посуд з плоским дном, в яку поставив дві великих гуртки з водою. Виглядало це так:
    Розігрійте пательню на середньому вогні. Додайте дві столові ложки оливкової олії. Зберігши часник з маринаду, помістіть стегенця в сковороду шкірою вниз, до них відправте ніжки. Залишайте прес. Смажте курку за 5-7 хвилин з кожного боку. Викладіть м'ясо на тарілку і полити смальцем і соками зі сковороди. Не можна різати м'ясо відразу після приготування. Курка повинна відпочити, щоб соки, що скупчилися в центрі шматка, знову розподілилися по всій площі.
    Приступимо до соусу. Поверніть сковороду на середній вогонь. Влийте ложку оливкової олії, додайте часник, в якому маринувалося м'ясо, дрібно нарізані цибулю і помідори. Готуйте овочі до м'якості, змішуючи з поджарившимися на дні сковороди м'ясними соками. Потім збільшіть вогонь до максимуму і влийте рідина.
    Навіть звичайна вода може служити чудовою базою для соусу, смак буде природним. Вино додасть кислинку, а бульйон багатство смаку. Я використав домашній курячий бульйон. Вливши рідина, я випарювали її на сильному вогні, поки обсяг не зменшився на третину. Потім я пропустив соус через сито, продавлюючи ложкою овочі. Перетворившись в пюре, вони загустят соус. При бажанні, соус можна повернути на вогонь і випарувати на половину, він стане більш насиченим.
    Подавайте курку з картопляним пюре, полив приготованим соусом. Знайоме блюдо, нові відчуття.