Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я переконаний в тому, що краса полягає в простоті. Чесно кажучи, страва, описане нижче, було приготовано не з метою публікації рецепту. Все, що було необхідно, це щільний сніданок.
Але на виході вийшло щось настільки проста, смачна і енергійне, що я не втримався. Я готую вирізку самим найпростішим способом, до неї подаю свіжий літній салат з помідорів і червоної цибулі і прикрашаю вареним яйцем, щоб зберегти ранкове настрій.
Рецепт розрахований на одного жадібного людини.
Смажена свиняча вирізка
200 г свинячої вирізки
1 помідор Бичаче серце (або два сливовидных)
¼ червоної цибулини
1 цибулина зеленого лука
1 яйце
сік половини лимона (або 1 ч.л. винного оцту)
оливкова олія
сіль і мелений чорний перець
Рясно посоліть і поперчіть шматок свинячої вирізки. Він може бути у вигляді медальйона, у такому разі спосіб приготування описано тут. Я ж мав на руках невеликий шматок вирізки продовгуватої циліндричної форми.
Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Разом з цим поставте на сильний вогонь каструлю з водою і яйцем. Додайте дві ложки оливкової олії, потім м'ясо. Воно повинне почати шипіти, якщо цього не сталося, виймайте назад.
Обсмажуйте з усіх боків близько 10-12 хвилин, в залежності від розміру. Приблизно стільки ж часу займе приготування яйця. Після того як вода закипить, варіть яйце 4 або 7 хвилин, некруто і круто відповідно.
Поки м'ясо смажиться, наріжте червоний лук як можна тонше і помістіть на дно миски. Посоліть і влийте сік лимона (або оцет). Злегка перемішайте і розімніть цибулю. Кислота прибере гостроту лука і різкий запах, який з ранку нам абсолютно не потрібний.
Ні суворої необхідності робити цю процедуру. Якщо ви любите цибулю, або вам попався неймовірно на смак м'який і солодкий червоний лук, то просто тонко нарізати цибулю і відправте в миску.
Наріжте довільним чином помідор і зелену цибулю. Додайте в миску, супроводжуючи столовою ложкою оливкової олії і щепотками солі і перцю.
Подавайте м'ясо з салатом з помідорів і яйцем, не забувши приправити останнє сіллю і перцем.
Автор: Петро Голавский