Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: спагетті - 1 пачка; куряча грудка - 1 шт. (близько 600г); для соусу бешамель: масло вершкове - 30г; борошно - 1 ст.л.; молоко - 2 склянки (можливо більше); сіль - за смаком; мускатний горіх - за смаком; для томатного соусу: томати у власному соку (шматочками, без шкірки) - 300 мл; часник - 2-3 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелень - 1 пучок; олія для смаження; сіль - за смаком.
    Для томатного соуса, зелень і часник дрібно нарізати. Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію, додати часник і обсмажити до появи приємного часникового аромату.
    Як тільки часник почне купувати коричневий відтінок, виловите його з сковороди шумівкою. Додати тонко нарізану цибулю і обсмажити до м'якості. Додати томати у власному соку, розмішати.
    Якщо соку мало, влити трохи води. Варити, помішуючи кілька хвилин. Додати дрібно нарізану ароматну зелень, приправити за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити соус до зменшення обсягу на третину.
    Приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до горіхового запаху.
    Зняти з плити і акуратно влити тепле молоко. Добре розмішати, стежачи за тим, щоб не було грудочок. Приправити соус за смаком сіллю.
    З'єднати бешамель і томатний соус, розмішати.
    Видалити з курячої грудки кісточки, зняти з неї шкіру. М'ясо нарізати невеликими шматочками. Розігріти в сковороді олію, додати шматочки курки і, часто струшуючи сковороду, злегка обсмажити. М'ясо тільки зовні стане світлим, а всередині нехай залишається рожевим. Додати соус до курки. Прогріти на невеликому вогні до готовності м'яса), обережно помішуючи. Накрити кришкою і приступити до варіння спагетті.
    Закип'ятити воду, посолити, влити 1-2 ст.л. рослинного масла. Додати макарони і варити до готовності. Відкинути на друшляк дати воді стекти. Викласти макарони в сковороду з соусом і розмішати. Або розкласти макарони по тарілках і покласти на них стільки соусу, скільки хочеться. Приємного апетиту!
    Автор: Олена Покровська