Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
свинина - 500 гр;
яловичина - 500 гр;
індичка - 500 гр;
вчорашній багет - 1/4 багета;
пармезан - 300 гр;
яйце - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
червона цибуля - 1 середній;
петрушка - пучок;
базилік - пучок;
часник - 2 зубчики;
чебрець - 4 гілочки;
протерті томати - 400 мл;
спагетті - 300 гр;
оливкова олія - 2-3 ст.л.;
сіль, перець.
Моєму м'ясо, зелень. Чистимо весь лук і часник.
З булки зрізуємо скоринку та рвемо руками на великі шматки прямо в блендер.
Перетворюємо багет в крихту.
Ріжемо свинину великими шматками і проворачиваем через м'ясорубку.
З яловичиною поступаємо також. Не забуваємо позбуватися від плівок.
Та індичку туди ж.
Звичайний білий цибулю ріжемо на сегменти й проворачиваем разом з м'ясом через м'ясорубку.
Потім я викладаю фарш з миски на дошку і пропускаю його ще раз через м'ясорубку для однорідності.
Пармезан пробиваємо в блендері до дрібної крихти. Відкладіть 2 ст.л. для подачі на стіл.
Вбиваємо у фарш яйце, висипаємо пармезан та хлібні крихти, всипаємо дрібно порізані листочки петрушки, солимо й перчимо.
Перемішуємо руками. Недовго! Чим більше місимо фарш, тим він жорсткіше - повинен залишатися повітря.
Дрібно ріжемо червоний лук і часник. Кладемо в розігріту з оливковою олією сковорідку на невеликий вогонь і смажимо 2 хвилини.
З фаршу швиденько катаємо кульки розміром з м'яч для настільного тенісу. І кладемо в сковороду до цибулі і часнику. (Використовуємо половину норми фаршу).
Обсмажуємо з цибулею і часником до золотистого бочков.
У базиліка відокремлюємо листя від стебел, складаємо їх "чарочкою" і звертаємо в "трубочку", нарізати тонкими смужками.
У чебрецю відокремлюємо листочки від стебел.
Заливаємо обсмажені фрикадельки протертими помідорами, засипаємо базилік і чебрець. Накриваємо кришкою й тушкуємо 20 хвилин на малому вогні.
Тим часом ставимо каструлю з водою для спагеті на вогонь і відварюємо їх, згідно інструкції на упаковці. Коли вони зваряться, зливаємо воду і зберігаємо чашку води.
Всипаємо спагетті в сковорідку з соусом, вливаємо чашку води з-під спагетті, перемішуємо, прогріваємо всі разом пару хвилин і вимикаємо.
Подаємо, присипавши тертим пармезаном.
Знаєте, як добре з червоним вином? Мммм!
до Речі, з другої половини фаршу я зробила такі ж кульки, склала на дошку з кулінарної папером (щоб не прилипали) і відправила в морозилку.
Коли вони заморозяться, перекладіть їх в пакет і буде блюдо "на прорив".
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна