Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти на 1 порцію:
* стейк на кістки 1 шт.
* сіль, перець
для соусу:
* м'якоть гарбуза 150 г
* оливкова олія 1-2 ст. л.
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* нектарин 1 шт.
* томати 1-2 шт.
* часник 2 зубчіка
* оцет за смаком
* гілочки чебрецю
М'якоть гарбуза нарізати дрібним кубиком. Розігріти оливкову олію, викласти гарбуз і обсмажити. Потім викласти гарбуз на тарілку. Ріпчасту цибулю нарізати кубиком і обсмажити в маслі.
Нектарин нарізати кубиком і викласти до цибулі. Томати нарізати і викласти на сковороду з овочами. Часник подрібнити і викласти в соус.
Додати оцет, тушкувати ще 5 хвилин. Перекласти вміст сковороди в блендер і збити до однорідного стану. Соус викласти в сковороду , прогріти, додати кубики гарбуза.
Стейк змастити олією. Сковороду-гриль змастити маслом і нагріти. Викласти на сковороду стейк і обсмажувати його протягом 1-2 хвилин. Перевернути стейк і обсмажувати протягом 1-2 хвилин.
Перевернути стейк і розташувати таким чином, щоб вийшов малюнок у вигляді сітки. Обсмажувати 1-2 хвилини. Ще раз перевернути стейк і обсмажувати його протягом 1-2 хвилин.
Стейк зняти зі сковороди , посолити і поперчити. Потім довести стейк до готовності в розігрітій духовці. Викласти стейк на блюдо і подавати з гарбузовим соусом.
Приємного апетиту!