Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти на 1 порцію:
    * стейк на кістки 1 шт.
    * сіль, перець
    для соусу:
    * м'якоть гарбуза 150 г
    * оливкова олія 1-2 ст. л.
    * ріпчасту цибулю 1 шт.
    * нектарин 1 шт.
    * томати 1-2 шт.
    * часник 2 зубчіка
    * оцет за смаком
    * гілочки чебрецю
    М'якоть гарбуза нарізати дрібним кубиком. Розігріти оливкову олію, викласти гарбуз і обсмажити. Потім викласти гарбуз на тарілку. Ріпчасту цибулю нарізати кубиком і обсмажити в маслі.
    Нектарин нарізати кубиком і викласти до цибулі. Томати нарізати і викласти на сковороду з овочами. Часник подрібнити і викласти в соус.
    Додати оцет, тушкувати ще 5 хвилин. Перекласти вміст сковороди в блендер і збити до однорідного стану. Соус викласти в сковороду , прогріти, додати кубики гарбуза.
    Стейк змастити олією. Сковороду-гриль змастити маслом і нагріти. Викласти на сковороду стейк і обсмажувати його протягом 1-2 хвилин. Перевернути стейк і обсмажувати протягом 1-2 хвилин.
    Перевернути стейк і розташувати таким чином, щоб вийшов малюнок у вигляді сітки. Обсмажувати 1-2 хвилини. Ще раз перевернути стейк і обсмажувати його протягом 1-2 хвилин.
    Стейк зняти зі сковороди , посолити і поперчити. Потім довести стейк до готовності в розігрітій духовці. Викласти стейк на блюдо і подавати з гарбузовим соусом.
    Приємного апетиту!