Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* шматочок імбиру (ок. 10 г)
* 1,5 ст. ложки меленого чорного перцю
* 100 мл апельсинового соку
* 1 ст. л. оливкової олії
* 5 ст. л. сухого хересу
* 2 ст. л. соєвого соусу
* 3 ст. ложки устричного соусу
* 1 ч. ложки крохмалю
* чебрець
* 1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю (або суміші перців)
* 600 г яловичої вирізки на кістки
* 1 ст. ложка рослинної олії
Спосіб приготування:
1,5 ст. ложки меленого чорного перцю злегка підсмажити на сухій сковороді. Викласти лаврушку. Влити апельсиновий сік і масло. Додати херес, видалити лавровий лист. Імбир очистити і дуже дрібно нарізати.
Додати імбир. Влити соєвий і устричний соуси. При постійному помішуванні довести до кипіння. Додати крохмаль і трохи води. Уварювати соус до загусання. Якщо соус вийшов з грудочками, протерти його крізь сито. Соус охолодити і заправити соком лимона.
М'ясо вимити, обсушити, посипати чебрецем. Потім посолити, поперчити, дати хвилин 10 полежати. Гриль змастити маслом. Обсмажувати м'ясо на грилі 25-30 хв (під час приготування часто перевертати).
Зняти з вогню і залишити на 5 хв, накривши алюмінієвою фольгою. Посипати м'ясо морською сіллю і подати з сінгапурським соусом.