Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Забутий рецепт зі старої записної книжки. Свого часу, в 80-х, знайшла його в журналі "Бурда". Готувала в останній раз по ньому ще школяркою, а потім чомусь руки не доходили. На сімейному святі гості дружно переписали рецепт, а домашні здивувалися, чому не готувала їм таке смачне м'ясо раніше!
Кількість порцій: 10
Інгредієнти:
* Свинина - 1 кг
* Часник - 4 шт
* Петрушка
* Хліб (білий або чорний) - 1 ломт.
* Сир твердий (тертий) - 3 ст. л.
* Сіль
* Олія (у фарш) - 2 ст. л.
* Жовток яєчний (сира) - 2 шт
* Борошно (для паніровки)
* чорний Перець (мелений, для паніровки)
Приготування
Збиваємо в міксері або блендері всі інгредієнти для начинки: підсмажений на сухій сковороді хліб, часник, зелень петрушки, сир (можна не натирати заздалегідь, якщо немає на це зайвого часу), 2 ст.л. масла, сіль за смаком, сирі жовтки.
М'ясо обмываем, просушуємо, нарізаємо порційно.
Кожен шматок надрізаємо і розкриваємо, як книжку, кладемо начинку.
Скріплюємо краю зубочисткою.
Змішуємо сіль, перець і борошно для панірування. Обвалюємо в ній кожен шматок й обсмажуємо до рум'яної скоринки на гарячому маслі.
Обсмажені шматки складаємо в невеликий лист або сковороду, наливаємо трохи гарячої кип'яченої води, бульйону або вина (кому що за смаком).
Доводимо м'ясо до повної готовності в гарячій духовці близько 20 хвилин. Подаємо з зеленню та лимоном.
Нереально смачне, ніжне, соковите м'ясо з чудовою начинкою!
Готуйте з задоволенням!
Автор: Ялорис