Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Забутий рецепт зі старої записної книжки. Свого часу, в 80-х, знайшла його в журналі "Бурда". Готувала в останній раз по ньому ще школяркою, а потім чомусь руки не доходили. На сімейному святі гості дружно переписали рецепт, а домашні здивувалися, чому не готувала їм таке смачне м'ясо раніше!
    Кількість порцій: 10
    Інгредієнти:
    * Свинина - 1 кг
    * Часник - 4 шт
    * Петрушка
    * Хліб (білий або чорний) - 1 ломт.
    * Сир твердий (тертий) - 3 ст. л.
    * Сіль
    * Олія (у фарш) - 2 ст. л.
    * Жовток яєчний (сира) - 2 шт
    * Борошно (для паніровки)
    * чорний Перець (мелений, для паніровки)
    Приготування
    Збиваємо в міксері або блендері всі інгредієнти для начинки: підсмажений на сухій сковороді хліб, часник, зелень петрушки, сир (можна не натирати заздалегідь, якщо немає на це зайвого часу), 2 ст.л. масла, сіль за смаком, сирі жовтки.
    М'ясо обмываем, просушуємо, нарізаємо порційно.
    Кожен шматок надрізаємо і розкриваємо, як книжку, кладемо начинку.
    Скріплюємо краю зубочисткою.
    Змішуємо сіль, перець і борошно для панірування. Обвалюємо в ній кожен шматок й обсмажуємо до рум'яної скоринки на гарячому маслі.
    Обсмажені шматки складаємо в невеликий лист або сковороду, наливаємо трохи гарячої кип'яченої води, бульйону або вина (кому що за смаком).
    Доводимо м'ясо до повної готовності в гарячій духовці близько 20 хвилин. Подаємо з зеленню та лимоном.
    Нереально смачне, ніжне, соковите м'ясо з чудовою начинкою!
    Готуйте з задоволенням!
    Автор: Ялорис