Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вирізка - найніжніше м'яке нежирне м'ясо. Спробуйте запекти свинячу вирізку при низьких температурах - м'ясо буде танути в роті. І для контрасту приготуйте до ніжного м'яса оригінальний солодкий гарнір з груші та червоної цибулі.
    Інгредієнти:
    * свиняча вирізка - 400 г;
    * бекон - 5-6 смужок;
    * оливкова олія - 1 столова ложка;
    * чорний мелений перець і сіль - за смаком.
    Свинячу вирізку вимити, вмочити паперовими рушниками. Зрізати плівки з поверхні. Поперчити і змастити олією. Залишити на 15-30 хвилин.
    Потім свинячу вирізку трохи посолити і загорнути в смужки бекону. З вузької сторони кінчик загнути так, щоб товщина вирізки була однаковою по всій довжині.
    З фольги спорудити контейнер за розміром вирізки.
    Духовку розігріти до температури 100 градусів. У центр вирізки увіткнути термометр для м'яса так, щоб щуп виявився рівно посередині.
    400-грамовий шматок вирізки я запекал близько години. Температура всередині шматка піднялася до 60 градусів. М'ясо вийшло рожевим всередині. З м'яса сочився сік трохи рожевого кольору. Але до чого ніжним було це м'ясо. Тануло в роті.
    Деякі не люблять, коли з м'яса виділяється рожевий сік. Для них рекомендую проводити запікання до 70 градусів всередині шматка.
    Сік буде прозорим, але саме м'ясо все одно буде рожевим всередині. Це особливість низькотемпературного запікання.
    Запечену свинячу вирізку вийняти з духовки і накрити фольгою. Дати відпочити м'яса 15 хвилин в теплому місці.
    На гарнір до свинячої вирізки можете подати що побажаєте. А я запропоную свій варіант.
    Інгредієнти для гарніру:
    * червона цибуля - 1 шт (130 г);
    * груша тверда - 2 штуки;
    * чебрець сухий - 1 чайна ложка;
    * вершкове масло - 1 столова ложка;
    * оливкова олія - 1 столова ложка;
    * сухе біле вино - 100 г;
    * чорний мелений перець і сіль - за смаком.
    Цибулину обчистити і порізати крупно уздовж волокон. Груші очистити, розрізати на чверті, вирізати серцевину і порізати великими шматочками.
    У сковороді розігріти вершкове масло. Додати цибулю і трохи обсмажити 2-3 хвилини. Додати столову ложку оливкової олії, сушений чебрець і часточки груш. Перемішати.
    Через 2 хвилини влити сухе біле вино, довести до кипіння і на помірному вогні готувати близько 10 хвилин. Всі вино має выпариться.
    Запечену свинячу вирізку нарізати на медальйони і подавати з лукове-грушевим гарніром.