Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Назва, найімовірніше, через те, що «по-диявольському гостро». Так, до складу соусу входять і гірчиця, і хрін, і червоний пекучий перець, чорний перець і часник, але в результаті виходить не просто прямолінійна вогнедишна гострота, все набагато складніше і тонше.
Почасти тому, що входять до складу вершків, частково через те, що інгредієнти вносять не тільки гостроту, але і смак і аромат, і насолода. Так і гостроту ви цілком можете регулювати за власним розсудом. Кожен інгредієнт соусу чудово поєднується зі свининою, але разом вони створюють щось абсолютно фантастичне. Мені дуже сподобалося, сподіваюся, що сподобається і вам. Спробуйте!
P.S. Рецепт випросила у шеф-кухаря одного ресторану.
СКЛАД:
Для рецепту вам знадобиться:
Свиняча вирізка вагою близько 400 г
Гірчиця - 1 столова ложка
Тертий хрін у баночці (готовий) - 1 столова ложка
Кайєнський перець мелений - ¼ чайної ложки
Курячий бульйон - 120 мл
Вершки жирністю 33 % і вище - 2 столові ложки
Вершкове масло - 1 столова ложка
Часник - 1 - 2 зубчики
Чорний мелений перець
Сіль
олію та масло для обсмажування
ПРИГОТУВАННЯ:
Зніміть зі свинячої вирізки плівка.
Змастіть олією і щедро поперчіть.
Перев'яжіть тонкий кінець вирізки, щоб вона була більш-менш рівномірним по товщині.
Накрийте м'ясо плівкою і залишити на 20 - 30 хвилин мариноваться.Разогрейте в сковорідці олію і вершкове масло. Як варіант можна використовувати тільки рослинне масло без додавання вершкового.
Враховуйте, що вершкове масло не витримує високих температур і легко горить, тому слідкуйте за ступенем нагрівання, не перекалите!
М'ясо посоліть і обсмажити з усіх боків до скоринки.
Поставте сковорідку з м'ясом в розігріту до 180 С духовку приблизно на 20 хвилин до внутрішньої температури 65 - 70 С.
Внутрішня температура м'яса визначається за допомогою спеціального термометра, який часто входить в комплектацію духовки. Дуже корисна річ!
Але якщо такого немає, орієнтуйтеся за часом.
Відкладіть м'ясо на тарілку, накрийте фольгою і залиште хвилин на 10 - 15 відпочити.
У сковорідку влийте бульйон курячий, поставте на вогонь і, допомагаючи лопаткою, відскребіть все, що пригоріло до дна під час обсмажування м'яса.
Додати гірчицю, хрін, червоний мелений перець.
Додайте вершки, розмішайте і при помірному кипінні доведіть до легкого загустіння.
Зніміть сковороду з вогню і завершіть соус додаванням столової ложки вершкового масла.
При бажанні готовий соус процідіть.
Додайте пропущений через прес часник. При необхідності досоліть.
Наріжте вирізку на порційні шматки, полийте соусом і приємного вам апетиту!