Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чи замислювалися ви про те, що гамбургер може бути не тільки фаст-фудом, але і справжнім делікатесом? Ні, я кажу зараз не про бургерах з мармурової яловичиною, омарами і фуа-гра, про яких періодично пишуть у статтях з серії “найдорожчі страви в світі”.
    Кращий в світі гамбургер повинен бути звичайним - ароматна булочка, соковитий стейк з рубаного м'яса, свіжі овочі і соус, який все це гармонійно доповнює.
    4 гамбургера
    4 булочки для гамбургерів
    600 р. фаршу з баранини
    50 р. курдюка
    2 середніх цибулини
    2-4 зубчики часнику
    1 ч.л. зіри
    1 ч.л. коріандру
    2 гвоздички
    1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
    1/2 ч.л. меленої гострої паприки
    1 ч.л. сухого орегано
    1 ч.л. винного оцту
    2 середніх помідори
    2 середніх огірка
    2 ялтинських цибулини
    невеликий пучок кінзи
    оливкова олія
    для соусу:
    1 ст. йогурту
    3-4 зубчики часнику
    кілька гілочок м'яти
    лимонний сік
    сіль
    чорний перець
    Дрібно наріжте цибулю і часник, курдюка наріжте невеликими кубиками, прожарте зіру, коріандр, гвоздичку і чорний перець на сухій сковороді, а потім роздушіть в ступці разом з сіллю.
    З'єднайте фарш з цибулею, часником, курдюком і спеціями, додайте винний оцет, паприку і орегано, і як слід вимісіть.
    Сформуйте котлети товщиною 1,5-2 см. - чим товще вони будуть, тим більш соковитим вийде готовий бургер. Приберіть котлети в холодильник хоча б на півгодини.
    Для соусу роздушіть в кашку часнику і листя м'яти, додайте йогурт і лимонний сік, як слід перемішайте і приправити за смаком.
    Огірки наріжте тонкими скибочками, помідори кружечками, а солодкий ялтинський цибулю наріжте кільцями. Булочки для гамбургерів розріжте вздовж і обсмажте на грилі до легких підпалин.
    Якщо ви готуєте під відкритим небом - просто зажарте котлети на грилі, в домашніх умовах обсмажте кожну котлету на сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку, після чого готуйте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 8 хвилин.
    Поки котлети доходять до готовності, саме час зібрати наш гамбургер.
    На нижню половину булочки покладіть скибочки огірка злегка внахлест, приправте і збризніть оливковою олією. На ложі з огірків викладіть помідори і цибулю, знову приправте і збризніть маслом.
    Коли котлети будуть готові - покладіть їх зверху і акуратно полийте соусом. Кілька листків кінзи завершать композицію - накривайте її другою половиною булочки та їжте, з червоним вином і великим задоволенням, яке вам гарантовано.