Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Насамперед хочу зазначити, що це страву можна приготувати в звичайній сковороді. Вок лише додає всього процесу відчуття екзотики. Це всього-навсього глибока чавунна сковорода родом з Китаю.
    Страва також не має нічого спільного з китайської кухнею, це лише варіація на тему, з підручними інгредієнтами. Секрет успішного приготування у вокє - дуже гаряча сковорода і постійне перемішування продуктів.
    Інгредієнти:
    300 г яловичої вирізки
    1 стебло селери
    1 морква
    2 червоних цибулини
    1 шматок свіжого кореня імбиру
    3 зубчики часнику
    жменю листя шпинату
    2 ст. л. соєвого соусу
    1 ст. л. томатного пюре
    сік половини лимона
    1 ст. л. меду
    рослинна олія
    кунжутне масло
    Нехай вас не бентежить список інгредієнтів. Він може бути таким, яким ви його хочете бачити. Кунжутне масло не дуже популярне, але його можна легко придбати в магазинах індійських спецій.
    Воно дуже ароматно і кілька крапель перед подачею додадуть страви відчуття автентичності. Список овочів може вами змінюватись.
    Для того, щоб все пройшло успішно, важливо заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Продукти у вокє готуються швидко і потребують постійної уваги.
    Поставте сковороду або вок на сильний вогонь, тим часом наріжте м ’ ясо на тонкі смужки, таким же чином обробіть цибуля, морква, імбир і селеру, часник дрібно порубайте.
    Розігрійте у вокє кілька столових ложок масла. Швидко обсмажте яловичину, потім вийміть і відкладіть в сторону.
    Додайте в вок цибулю і імбир. Потім, додайте селеру і моркву. Обсмажуйте 30 секунд, потім додайте соєвий соус, лимонний сік, мед і томатне пюре (можна використовувати свіжий помідор).
    Додайте 100 мл киплячої води і поверніть м'ясо в вок. Готуйте 5 хвилин, поки соус не загусне.
    За хвилину до зняття з вогню, додайте шпинат. Подавайте з рисом або локшиною.
    Фото і рецепт: Петро Голавский