Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Класична італійська закуска, так звана антіпасті. Її прийнято подавати перед основним блюдом або дуже непогано подавати разом з іншими закусками до винного столу. Начинки варьируем і насолоджуємося!
Інгредієнти:
* чіабата або багет - 1 шт;
* печериці - 400 гр;
* цибуля - 1 шт;
* паприка, сіль, мелений чорний перець.
Гриби протираємо вологою серветкою і нарізаємо довільно.
Для зручності складаємо гриби в миску.
Ріжемо ріпчасту цибулю тонкими чверть-кільцями.
На розігрітій з рослинним маслом сковороду пасеруємо наш цибулю до м'якості пару хвилин (середній вогонь), додамо паприку (1/2 ч.л.).
Потім додаємо гриби і тушкуємо всі разом, помішуючи, до готовності хвилин 5 (спочатку гриби обмякнут і дадуть "сік", потім рідина повинна випарується і через хвилину готово).
Коли рідина випариться, посолимо й поперчимо. Якщо діти не будуть їсти, можна додати в сковорідку 1/4 склянки білого сухого вина і дочекатися його випарювання - смак буде більше пікантним.
Перекладаємо гриби з цибулею в зручну миску і пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. Спробуйте на сіль! Якщо замало, досоліть.
Ріжемо чіабату (у мене багет) на порційні шматки і підсмажуємо будь-яким симпатичним вам способом без масла! Я смажила в тостері, можна на сковороді гриль або в духовці.
Далі розкладаємо начинку і кладемо на блюдо. Всі!
Приємного апетиту!
NB! Варіантів начинок для брускетты безліч. Ми обов'язково познайомимо вас з ними. Насправді, шматочок підсмаженого хліба, змазаного оливковою олією (після підсушування) і натертого часточкою часнику, вже вважається брускеттой.
Також одна з найпопулярніших начинок - порізані томати з червоним цибулею і базиліком. Подати на стіл можна кілька видів брускетт, як перед їжею (закуска - антіпасті), так і до провину. Дуже люблю ароматну хрустку чіабату з пряною начинкою! Ммм!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна