Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    картопля (великий) - 6 шт;
    скумбрія (копчена) - 1 шт;
    цибуля-порей - 2 шт;
    масло вершкове - 70-80 г;
    хрін ( готовий) - 2 ст. л.;
    сік лимона - 2 ст. л.;
    оливкова олія (щоб обмазати картопля);
    сіль.
    Приготування:
    Картопля помити щіточкою під проточною водою. Обсушити паперовим рушником. Обмазати оливковою олією, посолити з усіх боків, загорнути у фольгу, і запекти в нагрітій духовці до 200 гр. 1 година 20 хвилин до готовності.
    Копчену скумбрію почистити від шкіри, відокремити філе, видалити кісточки. Філе нарізати в поперек тонкими брусочками(приблизно 0,5 см шириною). Білу частину лука-порею тонко нарізати кільцями.
    Коли картопля буде майже готовий, розтопити половину вершкового масла на сковороді, обсмажити цибулю-порей до м'якості, постійно помішуючи, приблизно, протягом 5-6 хвилин.
    Додати хрін, шматочки скумбрії та лимонний сік. Перемішати, вимкнути газ.
    Готовий картопля розрізати навпіл, але не до кінця. Розпушити вилкою, додати шматочок вершкового масла, збити до стану пюре, посолити. Наповнити картоплю начинкою, і подавати в гарячому вигляді.
    Фото і рецепт: horo6aya