Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Обацда - сирна намазка, яку традиційно подають в баварських биргартенах в якості закуски до знаменитого на весь світ пива. Зараз її найчастіше готують з камамберу, а раніше, судячи з усього, брали якийсь місцевий сир, адже у Німеччині їх робити вміють.
    Така заміна нам усім тільки на руку - можна приготувати обацду будинку, не надто замислюючись про автентичності, і вдумливо, ґрунтовно насолодитися цієї калорійної сирної радістю, намазуючи її на чорний хліб або бретцель в обов'язковому супроводі баварського пива.
    2 порції
    100 р. камамберу або іншого подібного сиру
    50 г вершкового масла
    2 ст.л. пива
    1/4 ч.л. кмину
    1 ч.л. солодкої та/або гострої паприки
    сіль
    чорний перець
    1 цибулина червоної цибулі або шалоту
    кілька пір'я зеленого або шнітт-лука
    Зріжте скориночку з сиру камамбер (якщо вона не дуже щільна, можна її залишити) і в мисці розімніть його вилкою разом з трохи пом ’ якшеним маслом.
    Додайте спеції, пару ложок гарного пива (можна більше, якщо вам до вподоби більш рідка консистенція) і як слід розмішайте.
    В ідеалі варто залишити обацду на кілька годин у холодильнику - настоятися, а потім подати, прикрасивши кільцями цибулі і дрібно нарізаною зеленою, з темним житнім хлібом, бретцелями і пивом.