Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже цікава і пікантна закуска. Прекрасно підійде до провину! А ще тут все корисне. Не полінуйтеся і вона прикрасить ваш стіл. Скажу по секрету - печені перці можна купити у консервованому вигляді, але ж краще зробити самим, адже правда?
    Інгредієнти:
    червоний болгарський перець (жовтий теж можна) - 3 шт;
    молодий козячий сир - упаковка (180 гр);
    чебрець - 4 гілочки;
    часник - 2 зубчики;
    бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
    оливкова олія - 1 ст.л.
    сіль, перець.
    Моєму перці і чебрець.
    Накалываем їх з усіх боків вилкою.
    Змащуємо оливковою олією (не багато, інакше буде чадити!) і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-25 (можна разочок перевернути), поки шкірка не почорніє.
    Тим часом у часнику виймемо серцевину (у ній знаходиться все саме зле), і наріжемо пластинками.
    У мисочку викладаємо козячий сир.
    Наливаємо туди ж оливкова олія, засипаємо листики шавлії, перчимо і присаливаем.
    Перці винимаем з духовки і кладемо в каструлю, герметично накриваємо кришкою й даємо постояти ще хвилин 15 (можна в пакет, замість каструлі).
    Після цієї процедури ми дуже легко знімемо шкіру.
    Знімаємо шкірку, очищаємо від насіння і нарізати перець смужками.
    Кладемо в миску, заливаємо бальзамічним оцтом і посипаємо часником. Перемішуємо й даємо постояти 20 хвилин, щоб все як слід просочилося.
    Якщо робите на святковий стіл, зробіть напередодні, нехай ніч стоять, тільки сир робіть перед подачею, він повинен бути свіжим.
    Зверху гірочкою викладаємо начинку з сиру та подаємо!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна