Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * картопля - 2 кг;
    * яйця - 3 шт;
    * форель (сьомга, лосось) слабкою солі - 200 гр;
    * сметана - 4 ст.л.;
    * хрін столовий - 1,5 ст.л.
    * зелена цибуля - 2 "кущика";
    * кріп - 3-4 гілочки;
    * бекон - 150 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * сіль, мелений червоний гострий перець, паприка;
    * сметана.
    Чистимо картоплю і трьом її на дрібній тертці. Я багато разів лінувалася і подрібнювала картоплю в кухонному комбайні. Начебто теж на терці... але!
    Зовсім інший смак! Повірте! Тому не лінуємося і трьом на тертці. (Між іншим, 2 кг картоплі я натерла за 10 хвилин).
    Через сито віджимаємо картоплю у велику миску (велика тільки тому, щоб сито зручно лежав).
    Віджатий картопля перекладаємо в іншу велику миску, а з цієї акуратно зливаємо сік, на дні залишиться білий крохмальний осадок.Это крохмаль. Його перекладаємо ложкою до віджатою картоплі.
    Я отжимала картопля порціями, інакше важко. Весь обсяг натертої картоплі я поділила на три частини. Ця процедура рятує нас від необхідності додавати борошно.
    Потім до картоплі і крохмалю додаємо яйця, солимо й добре перемішуємо.
    у мене в результаті, не дивлячись на всі мої старання, картопля все одно дала сік. Пропоную не лякатися - просто перед кожним викладанням оладок на сковорідку, добре перемішайте масу з соком.
    Викладаємо на добре розігріту пательню з рослинним маслом ложкою масу, формуючи плоскі оладки. Смажимо з двох сторін на середньому вогні. Коли краю зазолотятся, як на фото, можна перевертати.
    Поки вся ця краса смажиться, займемося мусом. Ріжемо великими шматками рибу (у мене було філе на шкірі, відповідно зрізуємо спочатку акуратно гострим ножем м'ясо з шкіри).
    Кладемо в блендер, туди ж сметану і хрін і пробиваємо протягом 2-3 хвилин до однорідної маси.
    Вийде ось такий от повітряний мус - краса!
    Перекладемо його в миску, поріжемо туди зелену цибулю. Відокремлюємо листочки кропу від стеблин й ріжемо їх дрібно в мус.
    Перемішуємо - готово!
    Займемося закускою з бекона.Снимаем скоринку та складаємо смужки бекону стопкою один на одного.
    Ріжемо вузькими смужками.
    Очищену цибулину ріжемо навпіл, кожну половину уздовж на 3-4 частини і потім поперек на вузькі смужки.
    Смажимо бекон на сухій сковороді.
    Готовий бекон викладаємо на паперовий рушник.
    На ту ж сковорідку у залишився після бекону сік кидаємо цибулю, посипаємо паприкою і свіжомеленим гострим червоним перцем, смажимо до золотистого кольору. Якщо беконного жиру буде мало, додайте рослинної олії.
    У мисці перемішуємо бекон з цибулею. Всі.
    Готові деруни складаємо в миску і тримаємо під кришкою, поки смажаться інші, щоб не охолонули.
    Подаємо на стіл миску з дерунами, наші "заправки" - мус з форелі і бекон з цибулею, сметану.
    Їмо з тим, що подобається. Я можу тазик з'їсти.
    Приємного апетиту!
    NB! Можна додати в тісто" тертий на дрібній тертці цибулю. Мені подобається чистий смак картоплі.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна