Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Деруни, деруни, картопляні оладки.. Як тільки не називають! Але суть одна - це чудове блюдо, яке вже давно стало інтернаціональним. Пропоную Вам ще один варіант: на цей раз це будуть картопляні рости.
    Нам знадобиться:
    картопля (середній) - 5шт;
    сир сирний (або нежирний сир) - 200-250г;
    петрушка (свіжа, середній пучок) - 1пуч.;
    цибуля ріпчаста (середній) - 1шт;
    мускатний горіх (мелений, за смаком);
    сіль за смаком);
    олія для смаження)
    Картопляні рости з сиром і зеленню
    Приготування:
    Картоплю натерти крупною соломкою (на терці “Бернера” або кухонному процесорі). Віджати, злити зайву рідину. Додати подрібнену зелень.
    Сирний сир або нежирний сир, якщо сир підвищеної жирності, то відважити його перед приготуванням і протерти через сито. Додати мускатний горіх і сіль, перемішати.
    Ріпчасту цибулю нарізати соломкою, обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору і хрусткого стану, з'єднати з картоплею і перемішати.
    Розігріти пательню з рослинним маслом, викладаючи ложкою картопляну масу, обсмажити рости, притискаючи лопаткою. Смажити, періодично перевертати, до готовності.
    Фото і рецепт: horo6aya