Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    кефір - 250мл, 1 яйце, 0,5 ч. ложка соди гашеного оцтом, щіпка солі, 1 ст.л цукру, борошно (щоб тісто не прилипало до рук), гарбуз з цукром для начинки.
    Приготування:
    Замішуємо звичайне тісто на кефірі. Кількість борошна я не вказала - її потрібно стільки, щоб тісто не прилипало до рук.
    Кількість борошна залежить від консистенції вашого кефіру. Тісто ділимо на 4-5 однакових частин.
    Кожну частину розгортаємо в коло завтовшки 0,5см. На середину трьом на крупній тертці гарбуз і посипаємо її цукром.
    Складаємо тісто конвертиком, распрямляем куточки і також підтягуємо їх до центру (виходить восьмигранник).
    Руками приминаємо плачинди (не перестарайтеся, щоб тісто не порветься) і ще трохи розгортаємо качалкою.
    На розігрітій сковороді обсмажуємо плачинди з двох сторін до апетитною рум'яної скоринки.
    Фото та рецепта: horo6aya