Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Лаханоризо - просте, смачна страва домашньої грецької кухні - це ні що інше, як капуста з рисом, але приготоване дуже цікаво. Заходьте, пригощайтеся!
    За цей рецепт я вдячна Ларисі glaros і її грецьким друзям!
    Інгредієнти:
    * Капуста білокачанна - 500-800 р
    * Цибуля ріпчаста - 1 шт
    * Морква - 1-3 шт
    * томатний Сік - 100 мл
    * Рис (круглий ) - 100 г
    * оливкова Олія (або вершкове) - 100 мл
    * Петрушка (зелень)
    * Сіль
    * Перець чорний (горошком)
    * Коріандр (в зернах або мелений)
    * Перець чилі (за бажанням)
    * Цибуля зелена - 2-3 шт
    * Капуста білокачанна 500 г - 140 Ккал
    Приготування:
    Отже, капусту нашинкувати. Я зробила це так. Можна і більше крупно.
    500-800 р - залежно від того, що ви любите більше: рис або капусту. Я нашинковала 500 гр.
    Цибулю порізати великими кубиками, моркву - колечками. Кількість моркви регулюйте по своєму смаку. Я взяла 1 шт.
    На оливковій олії (я віддаю перевагу в цьому випадку - вершкове масло) поступово спасерувати до прозорості цибулю, моркву.
    Додати зелену цибулю.
    Додати капусту і смажити на максимальному вогні, постійно помішуючи, до карамелізації капусти.
    Коли капуста трохи буряки, додати томатний сік і спеції (сіль, коріандр, перець горошком). Перемішати. Зменшити вогонь до мінімуму.
    Додати круглий рис (якщо потрібно - попередньо промити) і води, удвічі більше ніж рису. Тобто на 3/4 склянки рису - 2 рази на 3/4 склянки води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності рису.
    Страву посипати зеленню петрушки.
    Перець чилі потрібно додавати згідно смакам ваших домочадців, бажано - мелений, вже безпосередньо в тарілку.
    Мій чоловік - невеликий цінитель овочів і рису - оцінив цю страву на "відмінно", але зауважив, що сюди відмінно би підійшли копчені реберця (або шматочки бекону, я так думаю)!
    Так що вирішуйте самі, як вам готувати "Лаханоризо"!
    Приємного апетиту!
    Коли цей рецепт мені попався на очі, я дуже довго думала й стала роздумувати, що ж за страва може вийде з цих інгредієнтів...
    Сьогодні я з твердістю можу сказати: до неподобства просто, дуже смачно, бюджетно і навіть дієтично!
    Можливі варіанти подачі в Піст, або більш ситні: з копченим м'ясом, в зимовий час.
    Думаю, що це блюдо практично нікого не залишить байдужим.
    Фото і рецепт: barska