Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • купити готову. В крайньому випадку обійдемося гострим кетчупом.
    Все, приступаємо. Дрібними ріжемо кубиками цибулю, три види перцю й обсмажуємо все це в рослинній олії. Без зайвої експресії! Вогонь більш ніж помірний, вугілля нам ні до чого. Зубчік часнику і чуйний халапеньо ріжемо як можна дрібніше, і теж на сковорідку. Дріб'язковість порізане халапеньо потрібна, щоб гострий перець розійшовся по всьому страви, а не попався якого-небудь одному нещасного на зуб великим шматочком.
    Зовсім забув. Сковорідка не та, що гріється в духовці, а будь-яка інша. Та нехай гріється до своєї години, скоро він настане.
    Не забудьте посолити свій майбутній шедевр. Коли цибуля і перець вже практично приготуються, додаємо на сковорідку очищених креветок і не надто ретельно порізаної кінзи. Перемішуємо і доливаємо кілька ложок томатного соку. Ах, краса-то яка на сковороді! Від одного виду течуть слинки.
    готовності креветок знімаємо сковороду з вогню. Тепер настає час тієї самої першої чавунною сковороди. Витягуємо її з духовки, і акуратно викладаємо по краю чіпси. Це данина естетиці. Ті чіпси, що залишилися - вивалюємо на центр сковороди щодо рівним шаром. Не красою єдиної живемо, треба ж і є що-небудь.
    Зверху чіпсів рівномірно накладаємо креветки, а поверх них - шар тертого сиру, і відправляємо сковороду знову туди, звідки дістали, в духовку. Буквально на кілька хвилин, поки не розтопиться сир.
    У принципі, після того, як сир потече, страву можна подавати, уклавши зверху кілька ложок сметани і соусу сальса. Але в мексиканській кухні соусів багато не буває. Приготуємо ще один, соус піко.
    Для піко дрібно поріжемо помідор, цибуля, болгарський перець, кінзу і халапеньо. Додамо трохи куміна, заправимо соком лайма і оливковою олією.
    Піко, сметану і сальсу викладаємо окремими гірками поверх начос з креветками. Приємного апетиту!
    Автор статті: Олексій Норкін