Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    картопля - 4 шт.; копчена свинина - 300г; сир - 70г; яйце - 2-3 шт.; вершки (20%-ва жирність) - 100 мл; сіль, мелений чорний перець - за смаком; рослинна олія
    Картоплю промити, очистити і нарізати крупною соломкою. М ’ ясо нарізати шматочками, того ж розміру, що і картоплю.
    У великій мисці з'єднати картопля, м'ясо, приправити сіллю і меленим перцем. В іншому посуді трохи збити яйця, додати вершки і частина тертого сиру.
    Формочки для кексів змазати олією і наповнити картопляної сумішшю. Потім у кожну форму додати яично-вершкову суміш, зверху посипати сиром.
    Запікати при 180С близько 30 хвилин до готовності картоплі. Готові запіканки залишити у формі, попередньо розмістивши форми на вологої серветки, а зверху накрити сухою серветкою.
    Перекласти запіканки на тарілку і прикрасити свіжими овочами.
    Автор: Олена Покровська