Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Напевно, я вже сто разів говорила, що французька кухня без соусу - це НЕ французька кухня. Соуси подають до всього: на аперитив, до закусок, до головних страв і навіть на десерт!
    Пропоную вам один з популярних у Франції соусів - соус з гірчиці. Його подають з білим м'ясом, а також з овочами... так з вашої душі завгодно! Заходьте!
    Інгредієнти:
    Гірчиця (на ваш смак) - 1-2 ч. л.
    Цибуля-шалот (можна замінити на звичайний ріпчасту цибулю) - 1 шт
    Оцет (винний або 1 ч.л. столового) - 1 ст. л.
    Сметана (з гіркою) - 3 ст. л.
    Сіль за смаком)
    чорний Перець (за смаком)
    Масло вершкове - 20 г
    Молоко (за необхідності)
    Цукор (щіпка, якщо трохи сметана кислит)
    Рецепт:
    Цибуля-шалот або невеликий ріпчасту цибулю нарізати не дуже крупно.
    в сковороді Розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити до м'якості.
    Влити оцет і додати гірчицю. Кількість гірчиці залежить від вашого смаку. Якщо хочете виражений смак гірчиці, то додати 2 ч.л. Я зробила з 2-ма видами гірчиці: додала 1 ч.л. звичайної гірчиці і 1 ч.л. гірчиці із зернами.
    Потім додати сметану. Перемішати. Якщо соус здається вам надто густим, то додайте трохи молока. Посолити, поперчити.
    Спробуйте на смак: якщо соус здається з легкою кислинкою, то можна додати трохи цукру.
    Нагрівати на сковороді пару-трійку хвилин.
    Фото і рецепт: larik_malasha