Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Елементарна, дуже швидка, не шкідлива і смачна закуска. На порозі гості? Збираєтеся на пікнік? Потрібно урізноманітнити стіл? Ось - ідеальний варіант. Ситний і пікантний соус до хрустким овочів. Вам сподобається!
    Інгредієнти:
    * консервована біла квасоля (боби) у власному соку - 1 банка;
    * часник - 2 зубчики;
    * цибуля - 1 шт;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * базилік сушений - щіпка;
    * сіль, перець;
    * овочі для подачі (болгарський перець, стебла селери).
    дрібно Ріжемо часник і чверть-кільцями цибулю.
    Обсмажуємо порізану цибулю і часник пару хвилин на оливковій олії до м'якості. Додаємо до них щіпку сушеного базиліка.
    Потім кладемо в сковорідку квасолю разом з половиною рідини з банки. Трохи солимо й поперчимо. Прогріваємо всі разом, помішуючи, ще три хвилини.
    Відправляємо вміст сковорідки в блендер і перемелюють до однорідності.
    Перекладаємо в миску. Соус готовий!
    Подаємо з будь-якими хрусткими овочами - з болгарським перцем, можна зі стеблами селери або морквою. Головне - нарізати всі овочі однаковими тонкими смужками, щоб було зручно вмочати в соус.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна