Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли біжиш з роботи додому і необхідно приготувати вечерю, бажано швидко і смачно, дуже здорово згадати, що у нас з вами є в морозилці пакет заморожених тефтелек. Саме час ними скористатися.
    Інгредієнти:
    тефтелі заморожені - 40 штучок
    печериці - 400 гр;
    цибуля - 1 шт;
    часник - 2 зубчики;
    заморожений зелений горошок - півпачки (250 гр);
    вершки 22% - 300 мл;
    аджика - 1ч.л.;
    будь-який гарнір (тут картопля фрі заморожений).
    Дістаємо з морозилки наші готові тюфтельки (або робимо за рецептом свіжі). Я не чекала їх повної розморожування, у мене вони стояли в мисці менше години, щоб розтанувши, вони не перетворилися на місиво.
    Гриби протираємо вологим паперовим рушником від землі. Цибуля і часник чистимо. Часник і цибулю дрібно нарізаємо.
    На розігріту з рослинним маслом сковороду викладаємо наші тефтелі.
    Смажимо непереворачивая 5 хвилин на невеликому вогні, щоб вони прогрілися і поджарились.
    Потім перевернемо і смажимо ще хвилин 5, накривши кришкою, потім знімемо і смажимо до випаровування з'явилася рідини і підрум'янення тефтелек (хвилини 3).
    Тим часом нарізаємо досить крупно гриби (великі на 4 частини, маленькі навпіл).
    Знімаємо тюфтельки зі сковороди в миску й накриваємо кришкою, щоб не охолонули. У цій же сковороді смажимо цибулю і часник пару хвилин, помішуючи (при необхідності можна додати рослинної олії).
    Потім кидаємо до цибулі з часником гриби, перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини до потемніння.
    Потім додаємо зелений горошок, перемішуємо і смажимо ще хвилину. Вогонь весь час середній.
    Потім вливаємо вершки, перемішуємо і чекаємо перших булек. Потім додаємо аджику (можна кілька крапель соусу Табаско) для гостроти.
    А слідом відправляємо в сковорідку тефтелі, перемішуємо й тушкуємо всі разом 3 хвилини. Накриваємо кришкою, вимикаємо і робимо гарнір, а соусу даємо постояти.
    Я посмажила картоплю фрі, бо вона була, а часу не було. Можна подавати з локшиною, з рисом, з відварною картоплею і взагалі з чим завгодно.
    Подаємо на стіл.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна