Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * помідори - 1 кг;
    * морква - 200 г;
    * цибуля червоний (даниловський) - 1 шт;
    * часник - 2 зубчики;
    * перець солодкий - 1 шт;
    * гострий перець - 1 стручок;
    * корінь імбиру - 15 г;
    * оливкова олія - 5 столових ложок;
    * винний оцет - 3 столові ложки;
    * цукровий пісок - 3 чайні ложки;
    * сіль, перець мелений за смаком.
    Овочі помити. Помідори нарізати на чверті. Моркву очистити і нарізати кільцями. Цибулю обчистити і нарізати великими півкільцями.
    Зубчики часнику почистити і нарізати на кілька частин. Корінь імбиру обчистити і порізати крупно. Перець солодкий і гострий очистити від насіння і дрібно посікти.
    В каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, додати цибулю, моркву, імбир, часник, перець гострий і солодкий. Приправити сіллю і перцем. Згасити овочі 15 хвилин на слабкому вогні.
    Додати нарізані помідори і 1 склянку води. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, поки соус у два рази не увариться.
    Остудити овочі і з допомогою заглибного блендера подрібнити, потім протерти через сито. Перелити соус в чисту каструлю, додати цукор і оцет. Поставити на вогонь.
    Довести до кипіння і на слабкому вогні тримати 3-5 хвилин. Виправити на сіль і перець.
    Розлити соус по пляшках, щільно закупорити і поставити в холодильник на зберігання. На виході вийшло 0,5 л овочевого соусу.