Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    6 бульб картоплі середнього розміру
    2 ст. л. борошна пшеничного
    7-8 ст. л. свинячого сала або олію
    сметана
    1 яйце
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    сіль за смаком
    для гарніру:
    філе оселедця 1 шт.
    сьомга с/с, 2 шматки
    цибуля-порей 50 г
    сік 1/4 лимона
    оливкова олія
    перець
    Спосіб приготування:
    Картоплю очистити, промити і сирої натерти на терці. Ріпчасту цибулю також натерти на терці. В масу вбити яйце. Додати борошно. Посолити, поперчити і все перемішати.
    Викладати масу ложкою на сильно розігріту сковороду, в розтоплений жир, і обсмажувати оладки з обох боків до утворення золотистої скориночки.
    Для гарніру оселедець і сьомгу нарізати дрібним кубиком (можна використовувати тільки оселедець). Цибуля-порей дрібно нарізати. У мисці з'єднати цибулю з рибою, заправити соком лимона.
    Влити оливкова олія. Масу поперчити і перемішати, дати постояти в холоді деякий час. Деруни подавати гарячими зі сметаною і гарніром.
    Приємного апетиту.