Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Всі господині люблять готувати страви з гречки. Кожна зернинка має дуже гарне захисне покриття, внаслідок чого при варінні слиз (крохмаль) не виділяється. Тому гречану кашу важко зіпсувати. Однак при недотриманні правил варіння гречка може вийти несмачною. А правила досить прості і зрозумілі і зовсім неважкі для запам'ятовування.
    ∙ Співвідношення води і крупи при варінні 1:2, тобто на одну одиницю крупи береться вдвічі більше за обсягом води.
    ∙ Бажано металева (неэмалированная) каструля з стовщеним дном і щільною кришкою.
    ∙ Повинен бути сильний вогонь протягом перших 3-5 хвилин до закипання води. Потім вогонь зменшується до помірного, в кінці варіння - слабкий вогонь до повного википання води.
    ∙ Ще є правило недоторку: затоку гречку водою не чіпати, не заважати, не втручатися в процес, не піднімати і не відкривати кришку. Так як в основному, каша вариться не стільки води, скільки пором. Коли пар виходить, втрачається необхідне каші тепло. У результаті може вийти підгоріла каша, а при додаванні води - розмазня.
    Каша гречана в мікрохвильовці
    100г крупи, 300мл води, 2 ст.л. вершкового масла, сіль. Крупу перебрати, промити, замочити у воді на 1 годину. Посолити, додати масло, готувати 14 хвилин при 100%. Перейти на 70% і нагрівати ще 5 хвилин.
    Гречана каша зі шпиком і цибулею
    Зварити розсипчасту кашу. Шпик (100-150г) без шкіри нарізати тонкими пластинками, а потім соломкою, покласти в товстостінну сковороду і злегка нагріти.
    Коли шпик почне плавитися, додати тонко нарізану кільцями цибулю (2-3 голівки) і підсмажити до світло золотистого кольору.
    Готову кашу перед подачею заправити маслом і змішати з обсмаженим шпиком і цибулею.
    Гречана каша з буряком
    ∙ На 1 склянку ядрицы - 2 буряка, 1 цибулина, 5 зубчиків часнику, 2 склянки води, 3 ст.л.сливочного масла
    ∙ Буряк промити, очистити, натерти на крупній тертці. Очищений і промитий цибулю нашинкувати. Овочі покласти на дно каструлі, на них насипати гречану крупу, залити кип ’ яченої підсоленою водою, довести до кипіння і варити 7-8 хвилин.
    Потім погасити вогонь і залишити кашу для упарювання на 30 хвилин із закритою кришкою. Після чого кашу перемішати з овочами, розкласти на порції, покласти масло, посипати зверху подрібненим часником і подати до столу.