Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    спагетті - 200 гр;
    протерті томати - 400 гр;
    часник - 2 зубчики;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    пармезан - 50 гр;
    сіль.
    Відварюємо спагетті в добре підсоленій воді згідно інструкції на упаковці.
    За 3 хвилини до закінчення варіння макаронів кладемо в розігріту з оливковою олією сковорідку очищені зубчики часнику.
    Смажимо часник хвилину, щоб він віддав маслу свій запах. Потім виймаємо зубчики і виливаємо в сковорідку протерті томати, прогріваємо до кипіння.
    Я купила помідори в пачці відразу зі смаком прованських травах. Якщо у вас звичайні, то на даному етапі раджу покласти в сковорідку свіжі листики шавлії, або сушений орегано, базилік.
    Зливаємо макарони через сито і відразу відправляємо спагетті в томатний соус. Добре перемішуємо. Прогріваємо всі разом хвилину і вимикаємо.
    Викладаємо гіркою на тарілку (або в глибоку супную тарілку можна покласти - теж гарно). Посипаємо тертим на дрібній тертці пармезаном.
    Це базовий рецепт. Італійці таким харчуються повсякденно.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна