Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    капуста цвітна (700-800 г) - 1 вилок;
    м'ясний фарш (свинина + яловичина) - 350 г;
    цибуля ріпчаста - 1 шт, крупная;
    часник - 3-4 зуб.;
    картопля - 1 шт;
    вершки (або молоко ) - 2 ст. л.;
    олія рослинна - 2 ст. л.;
    сіль;
    паприка (мелена) - 0,5 ч. л.;
    приправа (суміш різних трав);
    суміш перців (мелених);
    петрушка;
    масло вершкове (трохи);
    сир твердий - 130 г.
    Приготування:
    Капусту розібрати на суцвіття і відварити до напівготовності в підсоленій воді з додаванням молока. Тоді вона не розвариться, буде пружною і дуже ніжною.
    Цибулю натерти на крупній тертці, часник видавити через прес, картоплину натерти на дрібній терці, все це додати у фарш, посолити, поперчити.
    Додати всі спеції, посіченої петрушки, масло і молоко (вершки). Все добре перемішати і дати постояти фаршу 30-40 хвилин.
    З фаршу сформувати колобок, викласти у форму або деко, трохи приплюснути.
    Далі потрібно весь цей колобок «обтыкать» суцвіттями цвітної капусти, добре вдавлюючи у фарш, щоб з увазі нагадував цілий качан.
    Зверху на капусту покласти трохи вершкового масла. Поставити наш «качан» в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Через 25-30 хвилин зверху накриваємо капусту фольгою, щоб не згоріла завчасно.
    Після закінчення 40-50 хвилин, дістати наш «качан» і посипати сиром, забрати назад в духовку до зарумянивания.
    Фото і рецепт: horo6aya